4 проєкти науковців Державного біотехнологічного університету будуть профінансовані МОН

14 лютого за участі в.о. ректора Руслана Тихонченка відбулось чергове засідання ректорату ДБТУ.

Під час наради затвердили План засідань ректорату на ІІ півріччя 2021-2022 навчального року та обговорили підсумки конкурсу проєктів фундаментальних та прикладних наукових досліджень, науково технічних (експериментальних) розробок, виконання яких розпочнеться у 2022 році коштом державного бюджету.

Так, серед переможців 3 проєкти основного конкурсу та 1 проєкт конкурсу молодих вчених представників Державного біотехнологічного університету. А саме: проєкт «Стратегія адаптації суб’єктів підприємництва в умовах цифрової трансформації економіки в постпандемічний період» керівник Вікторія Гросул, проєкт «Підвищення продовольчої безпеки з розробкою конкурентоспроможних технологій одержання якісного насіння з поліпшеним біопотенціалом» керівник Сергій Харченко та проєкт «Інноваційні технології збереження та переробки рослинної сировини у безпечну продукцію спеціального призначення» під керівництвом Антоніни Дубініної.

Серед проєктів молодих вчених відібрано проєкт «Інноваційні засади вимірювальної системи динаміки мобільних машин шляхом урахування режимів роботи, динамічних навантажень та конструкцій» під керівництвом Романа Антощенкова.

Також під час заходу розглянуто питання стану підготовки освітніх та освітньо-професійних програм, навчальних планів на 2022-2023 навчальний рік за спеціальностями та освітніми степенями – бакалавр, магістр денної та заочної форми навчання. Заслухали деканів факультетів Державного біотехнологічного університету щодо поточних питань підготовки освітніх програм згідно з загальнодержавними нормами та стандартами.

Проректор з науково-педагогічної роботи Максим Серік зауважив, що для завершення роботи необхідно забезпечити достатній рівень обговорення освітніх програм з випускниками та партнерами, здобувачами освіти та звісно ж академічною спільнотою.

«Нам необхідно ще раз проаналізувати кадрове забезпечення та фахову, академічну відповідність тих викладачів, які забезпечують викладання освітніх компонентів», – зазначив Максим Серік.

На завершення зустрічі присутні обговорили питання підготовки до акредитації деяких освітніх програм та етапи підготовки університету до святкування першої річниці створення Державного біотехнологічного університету.