ProfITsoft: «Незважаючи на війну, співробітництво розширюється»

Через постійні обстріли країни-терориста десятки вишів України повністю або частково зруйновані. А навчання в офлайн-форматі не завжди можливе через регулярні повітряні тривоги і загрози нових обстрілів. Тому багато навчальних закладів перейшли на змішаний чи онлайн-формат навчання.

Щоб викладачі могли й надалі проводити лекції та практичні заняття, їх необхідно забезпечити комп’ютерами. Саме тому разом з деякими університетами України ІТ-компанія ProfITsoft продовжує ініціативу щодо передачі комп’ютерної техніки викладачам вишів.

У цей раз, підтримуючи викладачів Державного біотехнологічного університету, ProfITsoft передав їм комп’ютерну техніку для дистанційної роботи зі студентами – сучасні комп’ютерні системні блоки та монітори.

Операційний директор компанії ProfITsoft, кандидат технічних наук Олександр Вячеславович Петриченко зазначає: «Раніше компанія надавала пріоритет, насамперед, ініціативам щодо покращення умов навчання студентів – оснащення комп’ютерною технікою лабораторій, обладнання мультимедійних аудиторій для проведення лекцій та інше. Але умови функціонування університету постійно змінюються. Тому у цей надскладний воєнний час компанія бачить за необхідне спрямувати свою увагу, перш за все, на забезпечення якісної роботи викладачів. Адже додаткові значні ускладнення у проведенні дистанційних занять потребують підвищення надійності їх технічного забезпечення».

Викладачі отримують можливість ефективно продовжувати дистанційне навчання, а студенти — здобувають вищу освіту навіть у надскладних умовах повномасштабної війни.

Нова ініціатива знайшла підтримку, як з боку керівництва Державного біотехнологічного університету, так і серед співробітників. Голова вченої ради, доктор технічних наук, професор Одарченко Андрій Миколайович приділяє дуже велику увагу розвитку інформаційних технологій та оснащенню університету сучасною технікою. Зокрема у цьому році за партнерства із ІТ-сектором та державою на базі університету вже було дано старт реалізації амбітного проекту «Institute Cyberport».

ІТ-компанія ProfITsoft тільки почала співпрацю з Державним біотехнологічним університетом, і, можливо, започаткована нова форма співробітництва ІТ-бізнесу та закладів вищої освіти. Але, скоріш за все, зупинятись на цьому не збираюємось та дискутуємо щодо подальших планів.

Підтримуємо освіту України! Підтримуємо викладачів! Все буде Україна!