Шляхи співпраці з «Timac Agro Україна» окреслено

16 вересня 2021 року на кафедрі рослинництва факультету агрономії та захисту рослин Державного біотехнологічного університету відбулася зустріч здобувачів і викладачів факультету з представниками провідної компанії з виробництва сучасних інноваційних видів добрив: продакт-менеджером Валерією Каповою та Сергієм Кирюхіним, провідним представником компанії, кандидатом с.-г. наук.

Компанія входить до французької групи Roullier, яка сьогодні представлена в 116 країнах світу і має в своєму складі 96 виробничих майданчиків. У портфелі компанії «Timac Agro Україна» представлено 35 продуктів, розроблених для використання на різних типах ґрунтів, у різних кліматичних зонах і на різних культурах.

Гості ознайомили слухачів з напрямками роботи компанії, її інноваційними рішеннями щодо живлення сільськогосподарських культур. Значну увагу було приділено ключовим аспектам вирощування провідної бобової культури України та Світу – сої, розкрита роль системи живлення в реалізації її генетичного потенціалу і забезпеченні формування високопродуктивних посівів цієї культури, збалансованому підборі макро- і мікроелементів, а також своєчасному їх внесенню. Так, наприклад, зі слів Сергія Кирюхіна, в умовах Харківської області, незважаючи на складні погодні умови, завдяки оптимізації системи живлення, цілком можливо отримувати врожайність зерна сої на рівні 4,0–4,5 т/га.

Наприкінці зустрічі гості відповіли на чисельні запитання та звернули увагу на важливість залучення представників провідних компаній, які спеціалізуються на виробництві сучасних видів добрив різного призначення, для проведення занять здобувачам агрономічного напряму підготовки у рамках дуальної освіти. Такі зустрічі дають можливість знайомитися з передовим досвідом виробництва щодо вирощування сільськогосподарських культур, бути в курсі сучасних нових рішень в аграрному секторі.

Під час робочої зустрічі з деканом та викладачами кафедр факультету агрономії та захисту рослин було обговорено освітньо-професійні програми підготовки здобувачів, запропоновано конкретні шляхи щодо їх покращення, зокрема, представники компанії вважають за доцільне приділяти більше уваги питанням технології вирощування, сучасним інноваційним рішенням в питаннях живлення та захисту рослин. Також обговорено та окреслено шляхи співпраці між Університетом і компанією «Timac Agro Україна»  в питаннях проведення спільних наукових досліджень та організації практичної підготовки здобувачів.

 

Гепенко О.В.,
відповідальна за наукову роботу
кафедри рослинництва, канд. с.-г. наук