Засідання Вченої ради університету

26 квітня відбулось засідання Вченої ради Державного біотехнологічного університету.

Відкрив засідання голова Вченої ради Андрій Одарченко, який відзначив важливість запровадження змішаної форми навчання, насамперед з огляду на забезпечення фахових компетентностей і програмних результатів навчання здобувачів.

Відповідно до порядку денного проректор з науково-педагогічної роботи Максим Серік проінформував членів Вченої ради щодо актуальних освітніх програм університету. Наголосив на необхідності затвердження ОП та навчальних планів на 2024–2025 навчальний рік за спеціальностями та освітніми ступенями бакалавр, магістр, доктор філософії денної та заочної форм навчання. В обговоренні доповіді взяли участь в.о. ректора Андрій Кудряшов, проректор з наукової роботи Валерій Михайлов, декани факультетів і завідувачі кафедр.

Декани факультетів і директор ННІ доповіли про забезпечення якості підготовки здобувачів в умовах здійснення освітнього процесу в онлайн-форматі. Рішенням Вченої ради постановили підготувати пропозиції щодо удосконалення програмного забезпечення, що будуть реалізовані в університеті з метою їх подальшого запровадження у 2024-2025 навчальному році для покращення освітнього процесу за освітніми програмами.

Підбито підсумки самооцінювання факультетів щодо забезпечення співпраці із зовнішніми стейкхолдерами стосовно проведення виїзних занять, стажувань, практик, майстер-класів, інших форм реалізації освітнього процесу.

Відповідальний секретар приймальної комісії Ксенія Калєнік розповіла про організацію вступної кампанії 2024 року. Звернула увагу на необхідність проведення профорієнтаційної роботи співробітниками університету серед абітурієнтів для формування контингенту здобувачів.

Також розглянуто низку інших поточних питань, зокрема проходження міжнародних стажувань викладачів.