ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ ФАКУЛЬТЕТУ ЕНЕРГЕТИКИ, ЦИФРОВИХ ТА КОМП’ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

29 листопада 2021 року відбулась зустріч в.о. ректора Руслана Тихонченка та голови вченої ради Державного біотехнологічного університету Андрія Одарченка з представниками факультету енергетики, цифрових та комп’ютерних технологій, який очолює д.т.н., професор Микола Кунденко.

Під час зустрічі особливу увагу було приділено науковим розробкам по кафедрах. Одним з ключових питань для розвитку наукових досліджень в Університеті та з розумінням наявного високого попиту на ринку медичних (реабілітаційних) послуг, обговорено питання створення реабілітаційної лабораторії на кафедрі біомедичноі інженерії та теоретичної електротехніки. За проєктом лабораторії заплановано надавати фізіотерапевтичні послуги, а також послуги на основі електростимуляції та магнітотерапії.

Відзначено також високий рівень результатів роботи кафедри автоматизованих електромеханічних систем. Так, у 2016 році, на кафедрі АЕМС під керівництвом д.т.н., професора Лисиченко М.Л. була створена та сертифікована компанією SCHNEIDER ELECTRIC навчально-наукова лабораторія «Засоби промислового контролю  та енергоефективності в агропромисловому секторі» для проведення занять з професійно-орієнтованих дисциплін, підвищення кваліфікації спеціалістів та наукових досліджень в даній сфері. Крім того, на кафедрі функціонує сертифікована навчально-наукова лабораторія «Монтаж енергетичного обладнання та електричних апаратів»,  стенди якої  виконані та змонтовані у відповідності до вимог стандартів  та практичного застосування електротехнічного обладнання ТМ ІЕК.

Підведені загальні підсумки щодо результатів діяльності кафедр факультету енергетики, цифрових та комп’ютерних технологій дозволяють стверджувати про потужний потенціал професорсько-викладацького колективу та  наявну матеріально-технічну базу для забезпечення належного рівня підготовки студентів Державного біотехнологічного університету.