Кожного року на факультеті “Енергетики, робототехніки та комп’ютерних технологій” Державного біотехнологічного університету, проходить науково-практична конференція. 9 листопада 2023 року конференція пройшла в форматі Онлайн.
На секцію «Електромеханіка та робототехніка» було подано 19 доповідей, науковцями з восьми закладів вищої освіти. В роботі секції взяли участь представники: Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».
Національного університету біоресурсів та природокористування України.
Харківського національного університету міського господарства імені Бекетова.
Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського.
Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного.
Льотної академії Національного авіаційного університету.
Донбаської державної машинобудівної академії.
та Інституту електродинаміки НАН України.
Теми доповідей на секції пов’язані з підвищенням енергоефективності роботи електроприводів. Були підняті актуальні питання моделювання перехідних процесів в електродвигунах постійного та змінного струму, дослідження електромеханічних характеристик електроприводів, розробка та впровадження автоматизованих систем керування, а також роботи присвячені дистанційному керуванню роботами та маніпуляторами.
На секції виступили:
Семіков Олексій Володимирович к.т.н., старший викладач Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Тема доповіді «Електропривод із нелінійним регулятором положення з обмеженням ривку».
Єфимович Максим Євгенович, магістр Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Тема доповіді «Сучасний асинхронний електропривод у навчальному процесі, наукових дослідженнях та промисловості».
Борох Кристина Сергіївна, студентка Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського. Тема доповіді «Аналітична модель керування розумною роботизованою платформою».
Мардєєва Діана, студентка Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського. Тема доповіді «Аналітична модель керування розумним маніпулятором».
Велика вдячність всім за участь в роботі нашої конференції, особливо нашим доповідачам. Бажаємо втілення Ваших ідей в життя, творчої наснаги, успіхів, та нових наукових здобутків.