День бібліотеки на кафедрі

Протягом січня 2024 року Наукова бібліотека ДБТУ організувала та провела інформаційні заходи «День бібліотеки на кафедрі» для 10 кафедр факультетів: мехатроніки та інжинірингу; менеджменту, адміністрування та права; управління торговельно-підприємницькою та митною діяльністю та ННІ «Кіберпорт».

Метою заходу була популяризація діяльності бібліотеки, ознайомлення з її можливостями та послугами.

Директорка Наукової бібліотеки Наталія Ніколаєнко, кандидат наук з соціальних комунікацій, доцентка, у своєму виступі «Академічна доброчесність – запорука якості вищої освіти» довела важливість цього питання для спільноти факультетів і підкреслила роль бібліотеки у популяризації норм академічної доброчесності. Зокрема наголосила на результатах анкетування «Я і академічна доброчесність», проведеного в університеті за ініціативи бібліотеки у 2023 році.

Жваве обговорення викликала тема перевірки наукових робіт на ознаки плагіату. У чаті зустрічі багаторазово звертались із питаннями про ресурсну базу Unicheck Україна та інші програми для перевірки наукових робіт.

Заступниця директорки з наукової роботи Олена Рибальченко провела моніторинговий огляд профілів науковців кафедр з метою надання допомоги НПП в організації роботи з редагування та наповнення профілів Google Академії, ID Scopus, ID WoS, міжнародного реєстру вченого ORCID, окремо звернула увагу на доцільність використання ресурсів порталу «Web-портфоліо науковців ДБТУ».

У процесі спілкування були визначені спільні вектори подальшої співпраці бібліотеки і кафедр. Завідувачі кафедр Валерій Пастухов, Микола Артьомов, Роман Антощенков, Тетяна Ставерська, Юлія Синявіна, Наталія Моїсєєва, Наталія Савицька, Галина Омельченко, Дмитро Одарченко, Катерина Демченко, декан ФУТПМД Наталя Пенкіна та заступник директора ННІ «Кіберпорт» Галина Лисак подякували за цікаву та насичену програму заходів, завдяки яким вдалося продемонструвати злагоджену роботу співробітників бібліотеки.

Бібліотека запрошує до співпраці всі кафедри ДБТУ!

Приєднуйтесь до бібліотеки у соцмережах: Instagram, Facebook, Youtube, Телеграм.