День туризму

Щорічно 27 вересня відзначається Всесвітній день туризму та День туризму в Україні. Це свято започатковано з метою популяризації туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн.

На початку XXI століття туризм за обсягами доходів справедливо посів третє місце серед провідних галузей світової економіки. У багатьох країнах туризм є основним джерелом прибутків у державний бюджет.

Україна має унікальні можливості для розвитку всіх без винятку видів туризму – від гірського та лікувального до екстремального і паломницького. Туризм охоплює мільйони людей, різні галузі економіки, екологію та виробництво, сприяє пожвавленню міжнародних обмінів.

День туризму – професійне свято тих, хто працює у цій сфері, тих, хто намагається фахово забезпечувати наш повноцінний відпочинок та комфорт під час подорожей.

Вітаємо спеціалістів із туризму з професійним святом! А також всіх, хто любить туристичні маршрути, і сподіваємось, що омріяна Перемога дозволить українцям знову мандрувати!

#ДБТУ #БІОТЕХ