Корпус ДБТУ в місті Ужгород

26 вересня 2024 року на засіданні Закарпатської обласної ради депутатами було підтримано звернення до Міністерства освіти і науки України, щоб скасувати наказ від 14 березня 2022 року №238 «Про передачу державного майна», а саме від Державного навчального закладу «Ужгородський центр професійно-технічної освіти» до Державного біотехнологічного університету.

Цю заяву ініціював Роланд Цебер, депутат Закарпатської обласної ради. Вважаємо, що така заява – це частина системної «брудної» інформаційної кампанії проти нашого університету, яка триває з початку 2023 року і спрямована на перешкоджання його діяльності та «знищення» з відібранням вже відремонтованих нами корпусів для подальшої приватизації та забудови.

На жаль, ми зіткнулися з інформаційним тиском на в.о. ректора університету Кудряшова А. І. та голову Вченої ради Одарченка А. М.

Руйнування університету може призвести до знищення професійного майбутнього здобувачів університету, зокрема мешканців Сходу України. Гідні умови для навчання студентів і розвитку науки були та є надважливою частиною міцності держави. Саме університети зараз виховують й навчають дітей, які будуть відбудовувати нашу країну після війни. Будь-які маніпулювання на темі освіти та студентства є злочином.

Ми, жителі Харкова, вважаємо, що і в цьому питанні, українці мають підтримувати один одного, особливо у розвʼязанні проблем майбутнього України.

Керівництво Державного біотехнологічного університету у 2022 році затвердило план розвитку задля збереження та покращення якості освіти, зокрема у місті Ужгород. Враховуючи те, що ДБТУ посів 4 місце серед зруйнованих закладів вищої освіти у Харкові 2022 року, а вже у 2024 році, на жаль, – 2 місце.

Однією із пріоритетних задач керівництва Державного біотехнологічного університету на сьогодні є реалізація затвердженого плану на 2022-2025 роки у місті Ужгород. Наразі ведуться роботи з відновлення навчальних корпусів із метою збереження аудиторного та лабораторного фондів задля подальшої організації змішаного та офлайн-навчання у безпечних умовах.

Наразі виконано 70 % планових робіт і проведено «September Uzhhorod Camp».

Попри всі обставини та виклики сьогодення, міцний колектив Державного біотехнологічного університету продовжує роботу задля надання якісної освіти, розвитку наукової діяльності та зміцнення держави.