Привітання спортсменів ДБТУ

Колектив Державного біотехнологічного університету всіляко підтримує та заохочує розвиток спорту, навіть у такі нелегкі часи для України. Ми цінуємо та продовжуємо спортивні традиції, що склались за роки існування закладів, які увійшли до складу ДБТУ.

В одному з них навчався теперішній заслужений майстер спорту України, заслужений тренер з греко-римської боротьби, учасник Олімпійських ігор «Ріо-2016», призер чемпіонату світу та Європи Дімітрій Тімченко. Нині він втілює спортивні традиції, тренуючи молодих і перспективних спортсменів, які також є випускниками та здобувачами Державного біотехнологічного університету.

Так наші студенти, вихованці Дімітрія Тімченка, нещодавно вибороли ряд нагород на чемпіонаті України з греко-римської боротьби в Полтаві. Це був тріумф – 4 золоті, 1 срібна та 2 бронзові медалі. Адрій Кулик, Ярослав Фільчаков і Руслан Конєв підтвердили своє лідерство у вагових категоріях. Віримо, що і надалі вони будуть здобувати перемоги у змаганнях.

Цього року стали вже випускниками ДБТУ Владислав Коваленко – майстер спорту України з греко-римської боротьби, багаторазовий чемпіон та призер України, чемпіон літньої Універсіади серед молоді, Демід Караченко – заслужений майстер спорту України, чемпіон та призер Європи з сумо, бронзовий призер чемпіонату Європи з вільної боротьби, срібний призер Всесвітніх ігор єдиноборств, багаторазовий чемпіон і призер України, Руслан Конєв – майстер спорту України з греко-римської боротьби, чемпіон України серед дорослих.

Продовжують навчання у стінах ДБТУ та успішно займаються греко-римською боротьбою Вадим Дягілєв – майстер спорту України з греко-римської боротьби, багаторазовий чемпіон та призер України, призер літньої Універсіади серед молоді та Михайло Вишневецький – майстер спорту міжнародного класу України з греко-римської боротьби, чемпіон і призер світу та Європи серед молоді, чемпіон Європи U23, чемпіон України. Віримо, що Михайлу вдасться вибороти путівку на літні Олімпійські ігри 2024 року, та він, як завжди, достойно представить Україну.

Ми б не мали змогу пишатись нашими випускниками та здобувачами, які з гідністю представляють Україну та університет, без підтримки колективу закладу. Безпосередньо спортсменами опікується Леонід Гринь – завідувач кафедри фізичного виховання і спорту ДБТУ, заслужений тренер із вільної боротьби, заслужений працівник фізичної культури, Відмінник освіти III ступеню.

Саме Леонід Гринь, вбачаючи перспективність спортивної діяльності здобувачів, підтримує їх протягом навчання та оприлюднює проблеми, які ми разом вирішуємо.

Завжди пишались спортивними досягненнями наших випускників і студентів, а нині – удвічі більше. Маємо гордість, що саме представники нашого університету, виборюють найкращі місця та мають найвищі результати у цьому виді спорту в Україні.

Дякуємо ЗСУ за можливість працювати, навчатися та здобувати перемоги на благо України!