Відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція з проблем вищої освіти і науки в системі МОН України

22-23 листопада 2022 року на базі факультету лісового господарства, деревооброблювальних технологій та землевпорядкування Державного біотехнологічного університету пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція з проблем вищої освіти і науки в системі МОН України «Лісівництво, деревообробка та озеленення: стан, досягнення і перспективи».

Співорганізаторами даного заходу виступили: Міністерство освіти і науки України, департамент науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації, Національний університет «Чернігівська політехніка», Український науково-дослідний інститут лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького, Луцький національний технічний університет.

Конференція проходила в онлайн-режимі з використанням платформи Google Meet.

До конференції долучились провідні науковці з різних регіонів України – Києва, Харкова, Львова, Білої Церкви, Дніпра, Лубен, Житомира, Тернополя, а також Литви. Загалом, у науково-практичній конференції взяли участь 85 науковців з 24 установ України та Литви, які досліджують проблеми лісового та садово-паркового господарства й деревообробки в Україні та світі.

Пленарне засідання урочисто відкрив Голова організаційного комітету конференції, проректор з наукової роботи Державного біотехнологічного університету, доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України МИХАЙЛОВ Валерій Михайлович. Ним також було озвучено звернення до учасників конференції Голови вченої ради Державного біотехнологічного університету, доктора технічних наук, професора, народного депутата України ОДАРЧЕНКА Андрія Миколайовича, та передано вітання учасникам конференції від в.о. ректора Державного біотехнологічного університету, кандидат технічних наук КУДРЯШОВА Андрія Ігоровича. З привітальними словами до учасників конференції звернулися: проректор з науково-педагогічної роботи Державного біотехнологічного університету, кандидат технічних наук, доцент СЕРІК Максим Леонідович; доктор сільськогосподарських наук, професор, академік Лісівничої академії наук України та Української академії наук НУБіП України ЮХНОВСЬКИЙ Василь Юрійович; т.в.о. директора ДП «Скрипаївське НДЛГ» КОЛЕСНІКОВ Роман Володимирович. Наприкінці урочистої частини учасників привітала декан факультету лісового господарства, деревооброблювальних технологій та землевпорядкування, доктор економічних наук, професор СУСКА Анастасія Анатоліївна.

З науковими доповідями на пленарному засіданні виступили: доктор сільськогосподарських наук, доцент Університету Вітаутаса Великого (Литовська республіка) Макрицкене Катерина; доктор сільськогосподарських наук, академік Лісівничої академії наук України та Української академії наук, професор НУБіП України Юхновський Василь Юрійович; кандидат сільськогосподарських наук, доцент Малинського фахового коледжу Левченко Валерій Борисович; доктор біологічних наук, професор, завідувач кафедри лісівництва та мисливського господарства ДБТУ Карпець Юрій Вікторович.

Завершили пленарне засідання проректор з наукової роботи МИХАЙЛОВ Валерій Михайлович і декан факультету лісового господарства, деревооброблювальних технологій та землевпорядкування СУСКА Анастасія Анатоліївна. Вони подякували всім за участь у роботі конференції незважаючи на складну енергетичну ситуацію в державі, а доповідачам – ще й за цікаві та змістовні доповіді, побажали терпіння, натхнення та нових звершень у ці скрутні часи.

Після пленарного засідання конференція продовжила свою роботу за секціями:

  1. Інноваційні дослідження в лісівництві, лісокористуванні та мисливстві
  2. Актуальні проблеми лісовідновлення, лісорозведення, лісових меліорацій
  3. Деревооброблювальні технології та системотехніка лісового комплексу
  4. Сучасний стан і перспективи розвитку садово-паркового господарства

Після роботи секцій відбулося підбиття підсумків роботи конференції. Усі учасники конференції отримали іменні сертифікати, програму конференції та електронний збірник тез доповідей.