Відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених








26 жовтня 2022 року на базі факультету переробних і харчових виробництв Державного біотехнологічного університету пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих вчених «Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді».

Співорганізаторами даного заходу виступили: Міністерство освіти і науки України, Державна наукова установа «Інститут модернізації та змісту освіти», Харківська обласна державна адміністрація, Департамент науки і освіти, Національний університет харчових технологій, Державний торговельно-економічний університет, Сумський національний аграрний університет, Полтавський університет економіки і торгівлі.

Конференція проходила в онлайн-режимі з використанням платформи Google Meet.

До конференції долучились провідні науковці, викладачі, молоді вчені та здобувачі вищої освіти з різних регіонів України – Києва, Харкова, Полтави, Сум, Дніпра, Чернігова, Кривого Рогу, Луцька, Чернівців. Загалом у науково-практичній конференції взяли участь 120 молодих учених та здобувачів вищої освіти з 14 вишів та наукових установ.

Пленарне засідання урочисто відкрив виконуючий обов’язки ректора ДБТУ, кандидат технічних наук Андрій КУДРЯШОВ, який привітав всіх учасників конференції і побажав плідної роботи. Зі словами привітання виступила голова Ради молодих вчених при Харківській обласній військовій адміністрації, доктор економічних наук, професор Олександра МАНДИЧ. До привітань приєднались проректор з наукової роботи ДБТУ, доктор технічних наук, професор Валерій МИХАЙЛОВ, декан факультету переробних і харчових виробництв ДБТУ, доктор технічних наук, професор Марина ЯНЧЕВА.

З науковими доповідями на пленарному засіданні виступили: завідувачка кафедри харчових технологій Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара, кандидат технічних наук, доцент Наталія КОНДРАТЮК; студентка групи 181-РІ-12м ДБТУ Олена ГЛАДКОВА, аспірант 4 року навчання ДБТУ Максим ЛАБАЗОВ, студент групи 181-22м-04 ДБТУ Юрій АНТОНЕНКО, студентка групи 181-21м-05 ДБТУ Христина НАУМЕНКО, студент групи 181-20б-03 ДБТУ Дмитро СЛИВАР.

Завершили пленарне засідання проректор з науково-педагогічної роботи ДБТУ, кандидат технічних наук, доцент Максим СЕРІК та проректор з наукової роботи ДБТУ, доктор технічних наук, професор Валерій МИХАЙЛОВ, які підвели підсумки та відмітили високий рівень підготовки доповідей й актуальність обраних тем досліджень, а також важливість проведення даного заходу для наукової молоді.

Після пленарного засідання конференція продовжила свою роботу за такими секціями:

  1. Інноваційні технології харчової продукції та системи менеджменту харчової безпечності в ресторанній індустрії.
  2. Інноваційні технології хлібопродуктів, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів.
  3. Актуальні проблеми та перспективні напрями в технології м’яса та м’ясопродуктів.
  4. Харчові технології продуктів із плодів, овочів і молока та інновації в оздоровчому харчуванні.
  5. Технології дієтичних продуктів та методи дослідження харчових систем.

Після роботи секцій відбулося підбиття підсумків роботи конференції. Усі учасники конференції отримали іменні сертифікати, програму конференції і електронний збірник тез доповідей.