Всеукраїнська науково-практична конференція «Стан і майбутнє лісового господарства, переробляння деревини та землевпорядкування»

7-8 жовтня на базі факультету лісового господарства, деревооброблювальних технологій та землевпорядкування Державного біотехнологічного університету відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти та молодих вчених «Стан і майбутнє лісового господарства, переробляння деревини та землевпорядкування».

У конференції взяли участь близько 250 учасників, серед яких провідні науковці, викладачі, молоді вчені та здобувачі з Харкова, Львова, Житомира, Чернігова, Луцька.

Учасників заходу привітала декан факультету лісового господарства, деревооброблювальних технологій та землевпорядкування, д-р. екон. наук, професор Анастасія Суска.
З науковими доповідями на пленарному засіданні виступили здобувачі ДБТУ: Данило Бойко, Дмитро Браженко, Данило Гузенко, Катерина Павленко, Анастасія Поєдінцева, а також студент Малинського фахового коледжу Богдан Адамович.

Дослідження здобувачів стосуються стану лісових насаджень, заготівель деревини, моніторингу стовбурових шкідників, створення комплексної зеленої зони, планування та контролю землекористування, технології реставрації.

Робота конференції відбувалась за секціями:

  1. Інноваційні дослідження в лісівництві, лісокористуванні та мисливстві;
  2. Актуальні проблеми лісовідновлення, лісорозведення, лісових меліорацій;
  3. Переробляння деревини та системотехніка лісового комплексу;
  4. Сучасний стан і перспективи розвитку садово-паркового господарства;
  5. Планування, організація та контроль за землеволодіннями й землекористуванням в Україні.

Наприкінці пленарного засідання зі словами подяки за організацію та проведення конференції виступив канд. с.-г. наук, доцент кафедри лісівництва та захисту лісу Малинського фахового коледжу Валерій Левченко.

Декан факультету лісового господарства, деревооброблювальних технологій та землевпорядкування, д-р. екон. наук, професор Анастасія Суска, завідувач кафедри лісівництва та мисливського господарства д-р. б. наук, професор Юрій Карпець та доцент кафедри лісових культур, меліорацій та садово-паркового господарства, д-р. с.-г. наук Світлана Распопіна наголосили на актуальності представлених досліджень і побажали доповідачам подальших досягнень.



#ДБТУ  #БІОТЕХ