З ГЛУБОКИМ СУМОМ СПОВІЩАЄМО

З глубоким сумом сповіщаємо, що 9 листопада 2021 року на 78 році пішов із життя професор кафедри фізики та вищої математики, доктор фізико-математичних наук, академік Академії наук Вищої освіти України Ольшанський Василь Павлович. Це величезна втрата для нашого Університету і для всієї наукової громадськості України.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, друзям і колегам Василя Павловича, всім, хто знав цю прекрасну людину і великого науковця.

Вічна і світла йому пам’ять…

Василь Павлович народився 3 липня 1944 року.  Вищу освіту здобув у Харківському політехнічному інституті (нині НТУ «ХПІ»), спеціальність: «Динаміка і міцність машин», інженер-механік. 01.02.2004 року – «Динаміка твердого деформівного тіла» і одержав ступінь доктора фізико-математичних наук. З 2004 до серпня 2021 року професор кафедри теоретичної механіки і теорії механізмів і машин в Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені Петра Василенка. 2013 рік – академік Академії наук Вищої освіти України.  З 1 вересня 2021 року – професор кафедри Фізики та вищої математики у Державному біотехнологічному університеті.

Був керівником 2 докторських та 7 кандидатських дисертацій, опонентом на численних захистах.

Василь Павлович Ольшанський є автором більше 700 публікацій наукового і науково-методичного характеру, 650 наукових статей, 25 монографій, 10 навчальних посібників. Має два патенти України, чисельні грамоти і подяки, в тому числі від Міністерств України.

Передчасна смерть – це непоправне горе для його рідних, близьких та колег. Світлий та незгасний спомин про його добрі земні справи назавжди залишиться у пам’яті та серцях усіх, хто його знав, любив та шанував. Висловлюємо співчуття рідним, близьким та усім друзям. Вічна пам’ять.