Зустріч із Регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

20 березня за ініціативи Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Державному біотехнологічному університеті відбулась зустріч із Регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВР України з прав людини Наталією Демченко щодо моніторингу дотримання прав здобувачів, які звертаються до університету з метою здобуття ОС, із територій, на яких неможливо забезпечити виконання стандартів освіти України.

Під час моніторингової зустрічі з відповідальним секретарем приймальної комісії ДБТУ Ксенією Калєнік і заступником відповідального секретаря – керівником Освітніх центрів «Донбас – Україна» та «Крим – Україна» Андрієм Міленіним обговорені питання щодо діяльності Освітніх центрів у 2023 році та підготовки до вступної кампанії у 2024 році.

Також були розглянуті проблемні питання, з якими стикається університет під час роботи зі вступниками з тимчасово окупованих територій.

Наталія Демченко розповіла про перспективу створення єдиного освітнього центру для осіб, які вступають з тимчасово окупованих територій, і підкреслила важливість впровадження законодавчих змін. Ці впровадження повністю підтримує адміністрація ДБТУ.

Також пані Наталія відмітила, що освітні центри «Донбас – Україна» та «Крим – Україна» виконують свої функції у повному обсязі та готові до наступного етапу роботи під час вступної кампанії 2024.

Наприкінці зустрічі Наталія Демченко наголосила на важливості співпраці між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та закладами вищої освіти з метою забезпечення рівних можливостей доступу до освіти для всіх громадян України, незалежно від їхнього місця проживання чи життєвих обставин.