Дегтярьов Микола Олександрович

Кандидат наук Доцент Доцент кафедри санітарії, гігієни та судової ветеринарної медицини

ОСВІТА
У 1977 році закінчив Харківський зооветеринарний інститут за спеціальністю лікар ветеринарної медицини.
У 1997 році захистив дисертацію за спеціальністю 16:00:06 (гігієна тварин та ветеринарна санітарія) на тему: «Вплив паратипових факторів на морфофункціональний статус молочної залози на якість молока у корів».

КАР’ЄРА
1976-1977 – працював ветеринарним лікарем – епізоотологом Дергачівської державної районної станції по боротьбі з хворобами с/х тварин
1978-1985 – ветеринарний лікар науково-виробничої лабораторії обласних курсів з підготовки техніків штучного запліднення та молодших ветфельдшерів
З 1978-1992 – працював старшим методистом і виконуючим обов’язки директора обласних курсів з підготовки техніків з осіменіння тварин.
З 1992 року – асистент кафедри технології продуктів тваринництва Харківської державної зооветеринарної академії.
З 1998 року – доцент кафедри технології продуктів тваринництва та ветеринарно-санітарної експертизи, кандидат ветеринарних наук Харківської державної зооветеринарної академії.
З 2004 – доцент кафедри ветеринарно-санітарної експертизи та судової ветеринарної медицини Харківської державної зооветеринарної академії
2021 р. – доцент кафедри санітарії, гігієни та судової ветеринарної медицини Державного біотехнологічного університету.

ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ
Викладає навчальні курси: «Товарознавство і маркетинг харчових продуктів і сировини тваринного походження», «Аналіз ризиків при виробництві харчових продуктів», «Гігієна кормів, побічних продуктів тваринного походження», «Гігієна безалкогольних напоїв, апіпродуктів, харчових продуктів для дитячого харчування», «Гігієна м’яса та м’ясних продуктів», «Державний ветеринарно-санітарний контроль та нагляд», «Класифікація харчових продуктів і вимоги до їх якості, харчові добавки, особливості дозвільної системи їх застосування».

НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ
Розробка та обґрунтування сучасних методів визначення безпечності та якості харчових продуктів

НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ
Автор 50 наукових праць, в тому числі двох навчальних посібників та співавтор науково-методичних праць: Ветеринарно-санітарна експертиза рибних консервів (2019), ВСЕ солоної риби (2019), ВСЕ харчових яєць (2020).

ПРОФІЛЬ АВТОРА Google Академія
https://scholar.google.ru/citations?hl=ru&user=8W6Xe2MAAAAJ