ОСВІТА

1994 р. ‒ Харківський інститут громадського харчування, спеціальність

«Товарознавство продовольчих продуктів» (спеціаліст)

2015  р. ‒  Харківський державний університет харчування та торгівлі, спеціальність «Менеджмент ЗЕД» (спеціаліст)

 

КАР’ЄРА

1998-2002  рр.  ‒   асистент   кафедри  товарознавства  харчових  продуктів Харківської державної академії технології та організації харчування

2002-2003 рр. ‒ старший викладач кафедри товарознавства та експертизи товарів Харківської державної академії технології та організації харчування 2003-2015 рр. ‒ доцент кафедри товарознавства та експертизи товарів Харківського державного університету харчування та торгівлі

2015-2021 рр. ‒ професор кафедри товарознавства та експертизи товарів Харківського державного університету харчування та торгівлі

2021 р. по теперішній час ‒ професор кафедри торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи Державного біотехнологічного університету

 

ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ

Навчальні курси: «Товарознавство. Харчові продукти», «Товарна інформація», «Інноваційні продукти», «Товарознавство пакувальних матеріалів і тари », «Сенсорний аналіз».

 

НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ

2002 р. – кандидат технічних наук (спеціальність 05.18.15 «Товарознавство харчових продуктів»)

 

НАПРЯМ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ

«Розробка   інноваційних   технологій   зберігання   фруктів   та    овочів», основними завданнями цього напрямку є:

  • вивчення специфічної мікрофлори фруктів та овочів;
  • розробка безпечних плівкоутворювальних композицій для зберігання продуктів рослинного походження;
  • вивчення токсичності лікарсько-технічної   сировини,    що    володіє бактеріологічними та бактеріостатичними властивостями;
  • розробка нових продуктів  функціонального  призначення  на   основі рослинної сировини;
  • напрямки використання хітозану як структуроутворювача. Керівництво аспірантами:

Новікова В.В.(захист квітень 2021) Фролова Т.В.( захист травень 2021).

 

НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ

Опубліковано більше ніж 200 наукових праць, в тому числі статті, що індексуються в наукометричних базах Scopus та Web of Science Core Collection – 8, навчальні посібники – 10 , підручники ‒ 3 , монографії ‒ 7 (в т.ч. видані в країнах ЄС), деклараційні патенти України на винахід ‒ 6, деклараційні патенти України на корисну модель ‒ 12.

 

НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА

Науковий керівник науково-дослідних тем:

№     05-16-17    Б     (0115U006795)   «Інноваційні    технології    зберігання плодоовочевої сировини»;

  • № 21-17 Д (0115U005941) «Визначення специфічної мікрофлори плодів та овочі;
  • № 08-18-19 Б (0117U005366) «Удосконалення способів зберігання плодів та овочів з використанням плівкоутворюючих композицій»
  • № 04-20-21 Б «Наукове обґрунтування складу плівкоутворюючих композицій для зберігання кісточкових плодів»

Виконавець 2 тем на замовлення МОН України:

  • № 1-12 БО «Технологія виробництва екологічно чистої продукції з овочів лікувально-профілактичного призначення»;
  • № 1-17 БО «Оптимізація технологічних параметрів переробки сировини з забезпеченням гарантованої якості харчових продуктів»

 

УЧАСТЬ В ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄДНАННЯХ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ (за наявності)

Член Української громадської організації «Українське товариство товарознавців і технологів» (International Association of Commodity Science and Technology– IGWT)

 

ГРОМАДСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ

2006-2021 рр. – заступник завідувача кафедри товарознавства та експертизи товарів Харківського державного університету харчування та торгівлі

2010-2021 рр. – член НМК факультету управління торговельно- підприємницькою та митною діяльністю Харківського державного університету харчування та торгівлі

2006-2021 рр. ‒ член вченій Ради факультету управління торговельно- підприємницькою та митною діяльністю Харківського державного університету харчування та торгівлі

2008-2020 р. ‒ член секції атестації здобувачів вищої освіти в науково- методичній раді Харківського державного університету харчування та торгівлі