Лисенко Ганна Леонідівна

Кандидат наук Доцент Завідувачка кафедри технології переробки та якості продукції тваринництва

ОСВІТА:

1994 р. – Харківський зооветеринарний інститут, спеціальність «Лікар ветеринарної медицини» (спеціаліст)

1994-1997 рр. – аспірантура в Харківському зооветеринарному інституті

КАР’ЄРА:

1997-1998 рр. – стажер-викладач кафедри технології продукції тваринництва і ветеринарно-санітарної експертизи Харківського зооветеринарного інституту

1998-2001 рр. – асистент кафедри технології продукції тваринництва і ветеринарно-санітарної експертизи Харківського зооветеринарного інституту

2001-2021рр. – доцент кафедри технології переробки, гігієни і стандартизації продуктів тваринництва Харківської державної зооветеринарної академії

2021 р. – і по теперішній час завідувач кафедри технології переробки та якості продукції тваринництва  Державного біотехнологічного університету.

ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ:

Навчальні курси:

211 – Ветеринарна медицина: «Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології та стандартизації продуктів тваринництва»,

204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: «Стандартизація, сертифікація та метрологія продуктів тваринництва», «Молочна справа», «Технологія продуктів забою», «Технологія переробки продукції тваринництва», «Товарознавство вторинної тваринницької сировини», «Якість та безпека продукції тваринництва», «Геліцекультура», «Переробка та консервування м’яса молюсків».

207 – Водні біоресурси та аквакультура: «Технологія переробки риби».

НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ:

2000 р. – кандидат сільськогосподарських наук (спеціальність 06.02.04 – технологія виробництва продуктів тваринництва)

Коло наукових інтересів:

  • оцінка якості та безпеки тваринницької сировини і виробленої продукції
  • виробництво крафтової продукції в умовах дрібних господарств (молока на крафтові сири, меду на крем- мед та ін.),
  • геліцекультура (розведення равликів)
  • виробництво продуктів з нетрадиційної сировини (консервування м’яса водних та наземних молюсків)

НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ:

Опубліковано більше ніж 90 наукових праць, в тому числі статті опубліковані у виданнях, що індексуються у міжнародній наукометричній базі даних Scopus, Copernicus, в фахових виданнях України. Видано у співавторстві навчальні посібники – 7.

НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА:

  • НДР у межах робочого часу: «Удосконалення порід тварин та технологій виробництва і переробки продукції тваринництва» (№ДР 0121U111236, 2021-2025р.р.)
  • НДР у межах робочого часу: Теоретичне обґрунту­вання та практична реалізація застосування харчових добавок ­та біопрепаратів ­­мікробного та рослин-ного походження (№ДР 012U111162, 2021-2025р.р.)

УЧАСТЬ В РОБОТІ СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ВЧЕНИХ РАД:

  • К 64.070.02 – Член спецради (Харківська державна зооветеринарна академія 2019-2021 р.р.)

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ:

  • Курси підвищення кваліфікації, за спеціальністю за напрямом «Продовольство, аграрні науки» (Inštitút odborného rozvoja, Bratislava, Slovensko, Інститут професійного розвитку, Братислава, Словаччина) 3.10.2022 по 4.11.2022. 6 кредитів ECTS (180 годин).
  • Міжнародне науково-педагогічне стажування «Неформальна освіта та академічна доброчесність у закладах вищої освіти: міжнародний та вітчизняний досвід» Венеціанський університет Ка Фоскарі, (Venecs, Italy), 06. 2023  р. 20.09.2023 р. 6  кредитів ЄКТС (180  годин ).

УЧАСТЬ В ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄДНАННЯХ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ:

  • Член Асоціації міжнародного освітнього та наукового співробітництва
  • Член Громадської організації «Міжнародна фундація науковців та освітян»