Попова Вікторія Олександрівна

Кандидат наук Доцент Доцент кафедри технології переробки та якості продукції тваринництва

ПОПОВА ВІКТОРІЯ ОЛЕКСАНДРІВНА кандидат сільськогосподарських наук із спеціальності розведення та селекція тварин, доцент кафедри технології переробки та якості продукції тваринництва.

ОСВІТА :

1991-1997 рр. – Харківський зооветеринарний інститут, спеціальність «Зооінженерія» кваліфікація – зооінженер, диплом з відзнакою (спеціаліст)

КАР’ЄРА:

1997 р. (квітень-жовтень) зоотехнік КСП ім. Ватутіна Великобурлуцького району Харківської області.

1997 р. (жовтень) – 1998 (серпень) – стажер-викладач кафедри дрібного тваринництва Харківського зооветеринарного інституту

1998 р. ( вересень-грудень) стажер-викладач кафедри птахівництва Харківського зооветеринарного інституту

1998-2001 рр. – аспірантка кафедри технології виробництва продуктів тваринництва та ветсанекспертизи Харківського зооветеринарного інституту

2001-2003 рр. – начальник учбового відділу Харківського зооветеринарного інституту, а після реорганізації закладу начальник навчальної частини Харківської державної зооветеринарної академії

2003-2006 рр. – асистент кафедри технології переробки продукції тваринництва Харківської державної зооветеринарної академії

2006-2014 рр. – старший викладач кафедри технології переробки і стандартизації продуктів тваринництва Харківської державної зооветеринарної академії

2014-2021 рр. – доцент кафедри технології переробки, стандартизації та технічного сервісу Харківської державної зооветеринарної академії

2021 р. по теперішний час – доцент кафедри технології переробки та якості продукції тваринництва Державного біотехнологічного університету

ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ

Навчальні курси: «Технологія м’яса та м’ясопродуктів», «Проектування технологічних процесів переробних підприємств», «Сировина для виробництва продуктів тваринництва», «Сучасні тенденції ринку тваринницької сировини», «Товарознавство м’ясної і молочної сировини».

НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ 

2013 р. – кандидат сільськогосподарських наук (спеціальність 06.02.01 Розведення та селекція тварин)

Коло наукових інтересів: технологія виробництва та переробки продукції тваринництва, маркетинг в галузі тваринництва та переробній галузі, розведення та селекція тварин, галузь козівництва .

НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ:

Опубліковано більше ніж 60 наукових праць, співавтор 2 навчальних посібників.

НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА 

НДДКР: «Удосконалення порід тварин та технологій виробництва і переробки продукції тваринництва» (№ДР 0121U111236, 2021-2025рр.)

УЧАСТЬ В ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄДНАННЯХ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ:

Всеукраїнська громадська організація «Українське товариство генетиків і селекціонерів ім. М.І. Вавілова»

УЧАСТЬ В МІЖНАРОДНИХ ПРОЄКТАХ :

2011 – 2012 р. – учасниця міжнародного проєкту 159173 – Tempus-De-Tempus-IPCR «Експертиза і контроль якості харчових продуктів» від Харківської державної зооветеринарної академії