Селютіна Галина Анатоліївна

Кандидат наук Доцент Доцент кафедри харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні ім. Р.Ю. Павлюк

ОСВІТА
1981 р. – Харківський інститут громадського харчування, «Технологія та організація громадського харчування», інженер-технолог;
1997-2000 рр. – Харківська державна академія технології та організації харчування, навчання в аспірантурі за спеціальністю 05.18.15 – товарознавство харчових продуктів;
2001 р. – Харківська державна академія технології та організації харчування, захист дисертації «Товарознавча оцінка ревеню та аґрусу і паст на їх основі» на здобуття наукового ступеня кандидат технічних наук за спеціальністю 05.18.15 – товарознавство харчових продуктів;
2005 р. – отримання вченого звання доцента кафедри товарознавства та експертизи товарів.

КАР’ЄРА
1982-1983 рр. – Харківський технікум радянської торгівлі, завідувач канцелярії;
1983-1987 рр. – Харківський інститут громадського харчування, старший інженер науково-дослідного сектора;
1987-1988 рр. – Харківський інститут громадського харчування, викладач кафедри технології виробництва продуктів громадського харчування;
1988-1989 рр. – Ресторан «Театральний» Харківського міського тресту ресторанів, метрдотель;
1989-1997 рр. – Ресторан «Центральний» Харківського міського тресту ресторанів, метрдотель;
1997-2000 рр. – Харківська державна академія технології та організації харчування, аспірант;
2000-2002 рр. – Харківська державна академія технології та організації харчування, асистент кафедри товарознавства та експертизи товарів;
2002-2021 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, старший викладач, з 2003 р. – доцент, з 2013 р. – професор кафедри товарознавства та експертизи товарів;
2021 р. – Державний біотехнологічний університет, доцент кафедри харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні ім. Р.Ю. Павлюк.

ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ
Викладає навчальні курси: «Безвідходні технології продуктів з рослинної сировини та молока», «Контроль якості та безпеки продукції галузі», «Інноваційний інжиніринг продуктів з рослинної сировини та молока», «Інноваційні технології продуктів з рослинної сировини та молока»

НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ
Наукові інтереси:
Розробка безпечних продуктів з рослинної сировини підвищеної харчової та біологічної цінності

Наукова робота:
науковий керівник аспірантів та магістрів;
офіційний опонент дисертаційних робіт;
член експертної ради Д 64.088.01 ХДУХТ за спеціальністю 05.18.15 – товарознавство харчових продуктів;
керівництво студентами – учасниками Всеукраїнських конкурсів зі спеціальних дисциплін;

НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ
Загальний список опублікованих праць складає понад 290 найменувань, в тому числі 4 монографій, 1 енциклопедія, 11 навчальних посібників, 79 статей (із них 5 – в базах даних SCOPUS та Web of science, статті у періодичних фахових виданнях України харчового профілю, у міжнародних виданнях Італії, Румунії, Македонії, Південної Кореї та ін.), 125 тез доповідей на всеукраїнських та міжнародних конференціях Великої Британії, Македонії, Швеції, Іспанії, Казахстані, Болгарії та ін., 61 навчально-методичних розробок. Крім того розроблено 14 авторських свідоцтв та патентів, позитивних рішень на винахід.

УЧАСТЬ В ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄДНАННЯХ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ
Член Міжнародного товариства товарознавців і технологів (International Association of Commodity Science and Technology– IGWT)

ЗОВНІШНІ НАГОРОДИ
Почесна грамота Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації (2018 р.)