ОСВІТА
1974-1979 рр. Харківський iнститут громадського харчування, спеціальність «Технологiя i органiзацiя громадського харчування», інженер-технолог
1981-1984 рр. Український науково-дослідний інститут торгівлі та громадського харчування, аспірантура.
1998-2001 рр. Харківський державний університет харчування та торгівлі, докторантура.

КАР’ЄРА
1979-1981 – ст.інженер науково-дослідного сектору Харківського інституту громадського харчування.
1982-1987 рр. ст.викладач, доцент кафедри організації та управління громадським харчуванням Харківського інституту громадського харчування.
1989-1994 рр. проректор з навчальної роботи Харківського інституту громадського харчування.
1994-2005 рр. – проректор з міжнародної роботи Харківської державної академії технології та організації харчування.
2006-2019 рр. завідувач кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності та туризму Харківського державного університету харчування та торгівлі, професор.
2020-2021 рр. завідувач кафедри менеджменту Харківського державного університету харчування та торгівлі, професор.
2021 р. – професор кафедри менеджменту, бізнесу та адміністрування Державного біотехнологічного університету.

ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ
Навчальні курси: «Менеджмент», «Управління інноваціями», «Менеджмент туристичної індустрії», «Проектування систем управління», «Корпоративне управління», «Менеджмент міжнародного туризму», «Галузевий менеджмент», «Менеджмент ресторанного господарства» та ін.

НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ
1985 р. кандидат економічних наук, спеціальність 08.00.05 «Економіка, організація та управління торгівлею та громадським харчуванням»
2016 р. доктор економічних наук, спеціальність 08.00.04 «Економіка та управління підприємством» (торгівля та сфера послуг).
Наукові інтереси – управління сферою харчування, стратегічний менеджмент, управління інноваційно-інвестиційною діяльністю підприємств, управління торгівлею, готельно-ресторанним господарством та туризмом.

НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ
Автор понад 300 наукових публікацій, 8 навчальних посібників та 22 монографій.

НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА
Керівник та відповідальний виконавець 7 держбюджетних, 18 госпдоговірних та 16 бюджетних науково-дослідних тем.
Наукова школа – управління розвитком сфери харчування. Науковий керівник 10 кандидатських та 1 докторської дисертації

УЧАСТЬ В РОБОТІ РЕДКОЛЕГІЙ
З 2014 р. член редколегії наукового збірника «Актуальні проблеми розвитку підприємств торгівлі, ресторанного господарства та туризму» Харківський державний університет харчування та торгівлі.
З 2012 р. член редколегії наукового видання GEOTURISTIKA, Словаччина.

УЧАСТЬ В РОБОТІ СПЕЦРАД
Член спеціалізованої Вченої Ради по захисту кандидатських та докторських дисертацій Д 64.088.02, Харківський державний університет харчування та торгівлі.

УЧАСТЬ В ГРОМАДСЬКИХ ПРОФЕСІЙНИХ ОБ ЄДНАННЯХ
Віце-Президент Асоціації навчальних закладів України туристського та готельного профілю,
Академік-засновник Академії туризму України.

НАГОРОДИ:
«Відмінник освіти»,
Почесний знак «За наукові та освітні досягнення»,
Почесні грамоти за високі досягнення в науковій та освітній діяльності.