Юр’єва Ольга Олексіївна

Кандидат наук немає Доцент кафедри харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні ім. Р.Ю. Павлюк

ОСВІТА
2004 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, товарознавець та експерт в митній справі;
2004-2007 рр. Харківський державний університет харчування та торгівлі, навчання в аспірантурі за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів;
2012 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, захист дисертації «Розробка технології плавлених сирних продуктів і дрібнодисперсних ароматичних добавок з використанням заморожування і кріомеханодеструкції» на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів.
КАР’ЄРА
2007-2013 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, асистент, з 2008 р. – старший викладач кафедри технології консервування (з вересня 2009 р. кафедра перейменована на кафедру технологій переробки плодів, овочів і молока);
2013-2017 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, доцент кафедри технологій переробки плодів, овочів і молока;
2019 – 2021 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, доцент кафедри технологій переробки плодів, овочів і молока (з січня 2020 р. кафедра перейменована на кафедру харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні);
2021 р. – Державний біотехнологічний університет, доцент кафедри харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні ім. Р.Ю. Павлюк (з листопада 2021 р. кафедра перейменована на честь її засновника д.т.н., проф. Павлюк Р.Ю.).
ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ
Викладає навчальні курси: «Харчові технології», «Технологічний семінар», «Технологічні розрахунки та звітність у галузі», «Методологія наукових досліджень», «Управління якістю продуктів з рослинної сировини та молока», «Технологія продуктів оздоровчого харчування».
НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ
Випускник та послідовник наукової школи «Інноваційних кріо- та нанотехнологій рослинних добавок та продуктів для здорового харчування» засновника кафедри д.т.н., проф., заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, академіка Міжнародної академії холоду Павлюк Раїси Юріївни.
Наукові інтереси:
В межах наукової школи: пошук інноваційних технологічних прийомів та розробка з їх застосуванням технологій натуральних рослинних добавок і продуктів оздоровчої дії, що дають можливість максимально використати закладений в свіжій сировині біологічний потенціал. Як технологічні прийоми використовуються різні способи глибокої переробки сировини, включаючи заморожування, низькотемпературне подрібнення, обробку в пароконвектоматі, гомогенізацію, тощо.
Наукова робота:
науковий керівник дипломних робіт бакалаврів та магістрів;
рецензент дисертаційних робіт;
член жюрі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт;
член спеціалізованої вченої ради К64.088.03 ХДУХТ за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів.
НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ
Загальний список опублікованих праць у співавторстві складає понад 100 найменувань, в тому числі 3 монографії, 3 навчальних посібники, 31 стаття (із них 3 – в базах даних SCOPUS та Web of science, 16 – у періодичних фахових виданнях України харчового профілю, 12 – у міжнародних виданнях Словаччини, Естонії, Казахстану, Канади, Японії та ін.), 54 тези доповідей на всеукраїнських та міжнародних науково – практичних конференціях Німеччини, Швеції та ін., 10 навчально – методичних розробок.