Юр’єва Ольга Олексіївна

Кандидат наук немає Доцент кафедри харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні ім. Р.Ю. Павлюк

Освіта:
1999-2004 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, магістр з товарознавства та експертизи в митній справі;
2004-2007 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, навчання в аспірантурі за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів;
2012 р. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, захист дисертації «Розробка технології плавлених сирних продуктів і дрібнодисперсних ароматичних добавок з використанням заморожування і кріомеханодеструкції» на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів;
2024 р. – Державний біотехнологічний університет, отримання вченого звання доцента кафедри харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні

Кар’єра:
2007-2008 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, асистент кафедри технології консервування;
2008-2013 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, старший викладач кафедри технології консервування (з вересня 2009 р. перейменована на кафедру технологій переробки плодів, овочів і молока);
2013-2017 рр., 2019–2021 рр. – Харківський державний університет харчування та торгівлі, доцент кафедри технологій переробки плодів, овочів і молока (з січня 2020 р. – кафедра перейменована на кафедру харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні);
2021 р. – Державний біотехнологічний університет, доцент кафедри харчових технологій продуктів з плодів, овочів і молока та інновацій в оздоровчому харчуванні ім. Р.Ю. Павлюк (з листопада 2021 р. кафедра перейменована на честь її засновника д.т.н., проф. Павлюк Р.Ю.).

Освітня діяльність:

  • Викладач навчальних курсів: «Харчові технології», «Технології продуктів оздоровчого харчування», «Технологічний семінар», «Технологічні розрахунки, облік і звітність в галузі», «Методологія наукових досліджень», «Управління якістю продукції галузі» та ін.
  • Секретар науково-методичної комісії факультету переробних і харчових виробництв.
  • Член вченої ради факультету переробних і харчових виробництв.

Наукова діяльність:
Випускник наукової школи «Інноваційних кріо- та нанотехнологій рослинних добавок та продуктів для здорового харчування» засновника кафедри д.т.н., проф., заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, академіка Міжнародної академії холоду Павлюк Раїси Юріївни.

Наукові інтереси:
В межах наукової школи кафедри: пошук інноваційних технологічних прийомів та розробка з їх застосуванням для великих і малих підприємств харчового бізнесу технологій натуральних рослинних добавок і продуктів з рослинної сировини та молока оздоровчої дії, що дають можливість максимально використати закладений в свіжій сировині біологічний потенціал. Як технологічні прийоми використовуються різні способи глибокої переробки сировини, включаючи заморожування, низькотемпературне подрібнення, обробку в пароконвектоматі, гомогенізацію, тощо. 

Наукова робота:

  • учасник всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференцій, виставок, фестивалів, форумів, що проходили в Україні, Словаччині, Польщі, Естонії, США, Канаді, Великобританії, Австрії.
  • член спеціалізованої вченої ради К64.088.03 ХДУХТ за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів;
  • керівник постійно діючого студентського наукового гуртка;
  • науковий керівник дипломних робіт студентів СВО «бакалавр», «магістр»;
  • член журі І етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт;
  • член редколегії «Scientific look into the future» (Ukraine), «Modern engineering and innovative technologies» (Germany), «SWorld Journal» (Bulgaria) – іноземних наукових видань, що індексуються в бібліографічних базах IndexCopernicus, GoogleScholar.

Наукові публікації:
Загальний список опублікованих праць у співавторстві складає 145 найменувань, в тому числі 3 монографії, 4 навчальних посібники, 32 статті (з них 3 статті у виданнях, що входять до міжнародної наукометричної бази даних Scopus, 20 статей – у фахових виданнях України та 7 статей – в закордонних виданнях Словаччини, Казахстану, Естонії, Канади, Японії, Великобританії), 87 тез доповідей на наукових конференціях, 18 навчально-методичних розробок, 1 патент України на корисну модель.

Нагороди:

  • Диплом ІІ ступеню конкурсу ГО «Національної академії наук вищої освіти України» на краще видання, яке отримало визнання серед наукової та освітянської спільноти (період видання – з 2021-го по 2023 рр. включно) – за номінацією «Збірник наукових праць»
  • Грамота Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації;
  • Грамоти та сертифікати всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференцій, золоті та срібні медалі міжнародних кулінарних фестивалів

Участь в громадських об’єднаннях за професійним спрямуванням:

  • член громадської організації «Міжнародна фундація науковців та освітян»