Міжнародна науково-практична конференція в системі Міністерства освіти і науки «Збалансоване використання та відтворення родючості ґрунтів в умовах глобальних змін клімату»

6 грудня на базі кафедри ґрунтознавства факультету агрономії та захисту рослин Державного біотехнологічного університету відбулась Міжнародна науково-практична конференція в системі Міністерства освіти і науки «Збалансоване використання та відтворення родючості ґрунтів в умовах глобальних змін клімату».

Протягом конференції було прослухано більше 100 доповідей від науковців з України, Болгарії, Молдови, Китаю, Чехії, Великої Британії, Беніну. У роботі конференції взяли участь академік НААН, два члени-кореспонденти НААН, два члени-кореспонденти Академії екології та безпеки життєдіяльності, 26 докторів наук, понад 40 кандидатів наук, близько 60 аспірантів та здобувачів вищої освіти.

З вітальним словом на пленарному засіданні конференції виступили в.о. ректора Андрій Кудряшов, голова оргкомітету конференції, проректор з наукової роботи Валерій Михайлов, генеральний секретар ГО «Українське товариство ґрунтознавців і агрохіміків», керівник ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О. Н. Соколовського» Святослав Балюк, директор Інституту виноградарства і виноробства Аграрної академії наук Республіки Болгарія Іван Пачев, випускник кафедри ґрунтознавства 1996 року, професор національного університету Республіки Бенін, доктор наук Пьєр Олодо, заступник генерального директора з наукової роботи Державної установи «Інститут охорони ґрунтів України» Світлана Романова та декан факультету агрономії та захисту рослин Олексій Романов.

Щиро дякуємо оргкомітету конференції та всім учасникам за плідну співпрацю і доброзичливу атмосферу!