Станкевич С.В. – лауреат конкурсу «Молодий вчений року – 2021 р.»



У 2021 році Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України було започатковано проведення щорічного конкурсу «Молодий вчений року».

Основна місія Конкурсу – публічно визнати та відзначити інноваційних та продуктивних учених, інженерів та дослідників України, які виявили великий потенціал та творчі здібності, щоб бути професіоналами світового класу в окремих галузях знань, сферах діяльності та які внесли помітний внесок у наукові дослідження та науку.

Кожен номінант конкурсу отримує статус номінанта та свідоцтво про участь у конкурсі.

Лауреати конкурсу отримують: статус лауреата, свідоцтво лауреата, особисту промоцію лауреата, популяризацію в соціальних мережах та статуетку лауреата «Молодий вчений року»

У Конкурсі можуть брати участь українські вчені, інженери, дослідники та новатори з усього світу. Кожен вчений, який має значні досягнення, може подати заявку. Щорічний конкурс «Молодий вчений року» – це платформа для розвитку та спілкування з однодумцями зі всього світу.

У цьому році в номінації «Науковий Facebook-блогер» перемогу отримав кандидат сільськогосподарських наук, доцент, завідувач кафедри зоології, ентомології, фітопатології, інтегрованого захисту і карантину рослин ім. Б.М. Литвинова Державного біотехнологічного університету Станкевич Сергій Володимирович.

До участі в конкурсі наш молодий науковець підійшов з власним науково-популярним проєктом – Facebook-спільнотою «Спитай ентомолога» (https://www.facebook.com/groups/550549135572939), котра започаткована 2 роки тому, як група для всіх кому не байдужі питання екологічно орієнтованого та економічно обґрунтованого захисту рослин від шкідників та для всіх хто цікавиться світом комах. На сьогодні група об’єднує біль 3000 людей: це і відомі фахівці у сфері ентомології та захисту рослин.

Слід відзначити, що саме соціальні мережі сьогодні є найбільш популярним джерелом інформації серед молоді і Facebook на першому місті за кількістю користувачів.

При цьому Facebook як соціальна платформа є абсолютно безкоштовним і доступним усім у кого є доступ до мережі Internet. Тому кожен може повторити успіх Сергія Володимировича.

Керівництво та Рада молодих вчених Державного біотехнологічного університету від щирого серця вітають нашого молодого науковця з перемогою у цьому престижному конкурсі та бажають подальших успіхів у роботі та науці!!!