УЧАСТЬ КАФЕДРИ УПРАВЛІННЯ ЗЕМЕЛЬНИМИ РЕСУРСАМИ ТА КАДАСТРУ У СЕРІЇ ВЕБІНАРІВ «ВИКОРИСТАННЯ ПОСТІЙНИХ ІДЕНТИФІКАТОРІВ УЧЕНИХ ТА УСТАНОВ, ЇХ РОЛЬ У НАУКОВІЙ ЕКОСИСТЕМІ. МАЙСТЕР-КЛАСИ ORCID ДЛЯ НАУКОВЦІВ»

З 29 вересня по 4 жовтня 2021 року викладачі кафедри управління земельними ресурсами та кадастру разом із здобувачами другого (магістерського) рівня навчання прийняли участь у серії вебінарів проведених Міністерством науки і освіти України та Державною науково-технічною бібліотекою України на тему: «Використання постійних ідентифікаторів учених та установ, їх роль у науковій екосистемі. Майстер-класи ORCID для науковців» (в онлайн режимі). Трансляція заходу (відеоконференція в ZOOM) відбувалася через YouTube. Спікерами вебінарів були офіційні представники ORCID, США та наукові співробітники Державної науково-технічної бібліотеки України.

Учасників ознайомили з постійними ідентифікаторами та перевагами їх використання для дослідників, установ та дослідницької інфраструктури. Розповіли про проєкт створення Національної електронної науково-інформаційної системи URIS (Ukrainian Research Information System) та переваги використання ORCID для науковців та установ.

Велику зацікавленість серед здобувачів отримали проведені майстер-класи на теми «Початок роботи з профілем науковця в ORCID» та «Інтеграція наукових робіт дослідника в ORCID».

Дякуємо спікерам вебінарів за надану можливість у поглибленні знань отриманих під час вивчення курсу «Інформаційні технології в наукових дослідженнях» та подальшому їх використанні у науково-дослідній роботі.

Анопрієнко Тетяна Володимирівна