УРОЧИСТЕ ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОГО НАУКОВОГО ГУРТКА «ЮНИЙ НАУКОВЕЦЬ З ОЦІНКИ ЗЕМЕЛЬ ТА КАДАСТРУ»

5 листопада 2021 року відбулося урочисте засідання студентського наукового гуртка «Юний науковець з оцінки земель та кадастру» під керівництвом доцента, доктора економічних наук О.П. Гаражі. З привітальним словом виступила завідувачка кафедри управління земельними ресурсами та кадастру професор, доктор економічних наук І.В. Кошкалда, яка відмітила про необхідність нарощування та удосконалення наукового потенціалу в нашому університеті і побажала присутнім наукових здобутків і плідної праці. Було заслухано дві доповіді на актуальні теми щодо регулювання земельних відносин в умовах функціонування ринку земель. Здобувачка бакалаврського рівня вищої освіти 4 курсу 1 групи Катерина Дорошева розкрила у своїй презентації пріоритетні вектори розвитку ринку земель сільськогосподарського призначення в Україні.

Здобувач бакалаврського рівня вищої освіти  4 курсу 1 групи Денис Коваленко представив у презентації використання новітніх технологій у продажу земель державної та комунальної власності через електронні платформи, завдяки яким у наш час проводяться земельні аукціони, та визначив особливості земельних торгів.

Олена Гаража, доктор економічних наук, доцент,  відмітила про історичну подію за 30 років земельної реформи, яка сталася напередодні. Нарешті  Кабінет Міністрів України затвердив постанову «Методика нормативної грошової оцінки земельних ділянок» від 03 листопада 2021 р. № 1147, яка уніфікує проведення нормативної грошової оцінки в межах територіальної громади замість трьох різних раніше чинних методик. Вона набуває чинності наприкінці 2021 року.

 

Керівник наукового гуртка,
доктор економічних наук, доцент
Олена Гаража