Відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти та молодих вчених

9-10 жовтня 2023 року на базі факультету лісового господарства, деревооброблювальних технологій та землевпорядкування Державного біотехнологічного університету відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти та молодих вчених «Стан і майбутнє лісового господарства, деревообробки та землевпорядкування».

Співорганізаторами даного заходу стали: Міністерство освіти і науки України, департамент науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації, Український науково-дослідний інститут лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького, Національний університет «Чернігівська політехніка», Луцький національний технічний університет.

Конференція проходила в онлайн-режимі з використанням платформ Zoom і Google Meet.

До конференції долучилось близько 370 учасників, серед яких провідні науковці, викладачі, молоді вчені та здобувачі вищої освіти з різних регіонів України – Києва, Харкова, Львова, Дніпра, Житомира, Чернігова, Миколаєва, Тернополя. Загалом до оргкомітету науково-практичній конференції було подано 130 заявок на участь від молодих учених і здобувачів із закладів вищої освіти та наукових установ.

Пленарне засідання урочисто відкрив Голова організаційного комітету конференції, проректор з наукової роботи Державного біотехнологічного університету, доктор технічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України МИХАЙЛОВ Валерій Михайлович. Він також привітав учасників конференції від імені в.о. ректора Державного біотехнологічного університету, кандидата технічних наук КУДРЯШОВА Андрія Ігоровича та голови вченої ради Державного біотехнологічного університету, доктора технічних наук, професора, народного депутата України ОДАРЧЕНКА Андрія Миколайовича. На завершення урочистої частини учасників привітала декан факультету лісового господарства, деревооброблювальних технологій та землевпорядкування, доктор економічних наук, професор СУСКА Анастасія Анатоліївна.

З науковими доповідями на пленарному засіданні виступили: Олена КОМПАНЄЄЦЬ, Ольга ЛЕВАНДОВСЬКА, Андрій МАЛИШЕВ, Анастасія ПОЄДІНЦЕВА, Владислава ПРОКОПЕНКО, Віталій ШАТІЙОВ. Тематика наукових досліджень доповідачів була присвячена актуальним питанням в лісовому та садово-паркового господарстві, землевпорядкуванні.

Наприкінці пленарного засідання зі словами подяки за організацію та проведення конференції виступив кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри лісівництва та захисту лісу Малинського фахового коледжу ЛЕВЧЕНКО Валерій Борисович. Завершили пленарне засідання декан факультету лісового господарства, деревооброблювальних технологій та землевпорядкування СУСКА Анастасія Анатоліївна та завідувач кафедри управління земельними ресурсами та кадастру ДБТУ доктор економічних наук, професор КОШКАЛДА Ірина Віталіївна. Вони подякували доповідачам за гарні та змістовні доповіді, наголосили на їх актуальності та побажали їм натхнення й подальших здобутків.

Робота конференції продовжилась за секціями:

  1. Інноваційні дослідження в лісівництві, лісокористуванні та мисливстві;
  2. Актуальні проблеми лісовідновлення, лісорозведення, лісових меліорацій;
  3. Деревооброблювальні технології та системотехніка лісового комплексу;
  4. Сучасний стан і перспективи розвитку садово-паркового господарства;
  5. Планування, організація та контроль за землеволодіннями й землекористуванням в Україні.

По завершенні роботи секцій відбулося підведення підсумків науково-практичної конференції, за результатами якої усім учасникам буде надіслано іменні сертифікати та електронний збірник тез доповідей.