Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти «Дні студентської науки у ветеринарній медицині»

18 квітня на факультеті ветеринарної медицини відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти «Дні студентської науки у ветеринарній медицині», на якій було заслухано 128 доповідей з 8 закладів вищої освіти підпорядкованих МОН України.

Пленарне засідання відкрив голова Організаційного комітету конференції, проректор з наукової роботи ДБТУ Валерій Михайлов. З привітальним словом виступили в.о. ректора ДБТУ Андрій Кудряшов, проректор з науково-педагогічної роботи ДБТУ Максим Серік та декан факультету ветеринарної медицини ДБТУ Олеся Цимерман.

Протягом пленарного засідання було заслухано 4 доповіді здобувачів вищої освіти:

  • Державного біотехнологічного університету – Колосова С. О. на тему «Кардіогенний набряк легень дрібних домашніх тварин. Сучасний підхід» (науковий керівник – Цимерман О. О., канд. вет. наук, доц.), Токарєвої В. А. на тему «Діагностика окисного стресу в собак і корекція патології природними антиоксидантами» (науковий керівник – Жукова І. О., д-р. вет. наук, проф.);
  • Національного університету біоресурсів і природокористування України – Ничипорук С. М. на тему «Проблеми діагностики інфекційного перитоніту котів» (науковий керівник – Радзиховський М. Л., д-р. вет. наук, проф.);
  • Одеського державного аграрного університету – Драгомир Д. А. на тему «Аналіз спектру місцевих протигрибкових засобів для тварин» (науковий керівник – Франчук-Крива Л. О., канд. вет. наук).

Проведено роботу секційних засідань за 4 основними напрямами: Неінфекційні хвороби тварин, Інфекційні хвороби тварин, Фізіологія, біохімія та морфологія тварин, Забезпечення концепції «Єдине здоров’я» та правові основи діяльності лікаря ветеринарної медицини.

Здобувачі освіти підготували цікаві та змістовні доповіді з проведених досліджень та актуальних питань ветеринарної медицини.

Дякуємо організаційному комітету за організацію та проведення конференції та здобувачам і науковим керівникам за активну участь. Чекатимемо на вашу активність у майбутніх заходах!