Де працюють наші випускники?

Кафе, бари, ресторани
Фабрики-кухні, фабрики з виробництва готової їжі, виробництва заморожених продуктів, продуктів тривалого зберігання
Заклади з організації корпоративного харчування
Кейтерингові компанії
Заклади з доставки харчової продукції
Веганські заклади ресторанного бізнесу
Заклади харчування у дитячих садках, школах, лікарнях, хоспісах
Крафтові виробництва десертів, сиру, піци, напоїв та інших продуктів
Кулінарні студії, фудтраки
Е-платформи агрегатори з продажу продукції через Інтернет
Лабораторії з розробки нової продукції
Лабораторії з дослідження безпечності харчової продукції
Заклади освіти – університети, коледжи
Департаменти продовольства, департаменти зі справ споживачів та суспільного розподілу

Після завершення навчання фахівці можуть обіймати управлінські посади в закладах ресторанної індустрії та підприємствах харчової промисловості:

Керуючий кафе, бару, ресторану
Керуючий кухнею (kitchen manager)
Шеф-кухар, су-шеф, бренд-шеф
Технолог з виробництва харчової продукції
Головний технолог харчового виробництва
Технолог з розробки нової продукції
Інженер з контролю якості та безпечності харчової продукції
Керівник (фахівець) департаменту безпечності харчової продукції
Завідувач (фахівець) лабораторії
Керівник проекту
Менеджер харчового виробництва (food production manager)
Менеджер харчового виробництва
Менеджер з харчування (catering manager)
Менеджер з напоїв (beverage manager)
Концептуальний розробник ресторанного закладу
Кулінарний критик-фахівець

Чому варто обрати навчання в ДБТУ за спеціальністю  G13 (181) «Харчові технології»:

  • Перевага № 1: виробництво харчової продукції ресторанної індустрії та харчової промисловості є актуальними на всі часи та у будь-якій країні світу;
  • Перевага № 2: реалізація свого творчого потенціалу, можливості одержання грантів,   розроблення стартапів;
  • Перевага № 3: динамічне життя в процесі теоретичного навчання та  проходження практики;
  • Перевага № 4: професійний колектив наставників – викладачів, які є діючими фахівцями галузі. Тому, Ви ніколи не почуєте від роботодавця традиційне: «Забудьте чому Вас навчали в Університеті, в реальному житті – все інакше»;
  • Перевага № 5: стипендіальне забезпечення кращих здобувачів освіти, соціальні пільги для окремих категорій здобувачів вищої освіти;
  • Перевага № 6: сприяння працевлаштування здобувачів вищої освіти на перше робоче місце;
  • Перевага № 7: можливість продовжити навчання в аспірантурі та докторантурі.

Важливою складовою успішної роботи кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії є розвиток тісних зв’язків з підприємствами ресторанної індустрії та харчової промисловості, що дозволяє готувати фахівців високої кваліфікації. Випускники спеціальності G13 (181) «Харчові технології» здійснюють виробничо-технологічну, організаційно-управлінську, аналітичну, експертну, консультативну, освітню, наукову діяльність в закладах ресторанної індустрії та харчової промисловості, реалізують конкретні напрями інноваційного розвитку підприємств галузі.

Кафедра успішно здійснює міжнародну співпрацю на регіональному і міжнародному рівнях з освітніми центрами зарубіжних країн. Міжнародна діяльність спрямована на забезпечення тісної інтеграції з міжнародним університетським співтовариством, отримання додаткових можливостей прискореного розвитку і конкурентних переваг, забезпечення визнання кафедри як активного учасника світового науково-освітнього процесу, підвищення міжнародного авторитету диплома магістра за спеціальністю G13 (181) «Харчові технології», визнання різними асоціаціями і органами освіти різних країн, інтернаціоналізацію освітнього процесу шляхом розвитку міжнародної академічної мобільності.

Встановлено наукове співробітництво вчених кафедри з навчальними та науково-дослідними інститутами Іспанії, Польщі, Німеччини, США, Норвегії, Австрії, Азербайджану, Казахстану, Узбекистану, Хорватії, Великої Британії.

 

СЄДИХ Костянтин
Випускник ДБТУ 2024 р, магістр з харчових технологій. Голова циклової комісії Харківського торговельно-економічного фахового коледжу ДТЕУ. Викладає дисципліни Технологічне устаткування харчових виробництв, Процеси та апарати харчових виробництв та інш.

ПРОХОЖАН Олександр
Випускник ДБТУ 2024 р, магістр з харчових технологій. Шеф кухар ресторану «Celentano», м. Рівне. Розробник нової харчової продукції, в тому числі тривалого зберігання, забезпечення якості сировини, оптимізацію робочих процесів, а також навчання нових співробітників. Експерт в області страв італійської кухні, виробів з дріжджового тіста та пасти.

СЛАВІНСЬКИЙ Юрій
Випускник ДБТУ 2024 р, магістр з харчових технологій. Завідувач їдальні КПШ 43, м. Кривий Ріг, викладач виробничого навчання Криворізького професійного коледжу. Заступник голови атестаційної комісії з захисту кваліфікаційних робіт.

КАЛЕМБЕТ Владислав
Випускник ДБТУ 2024 р, магістр з харчових технологій. R&D технолог ТДВ «УКРОЛІЯПРОДУКТ». Робота полягає у розробленні інновацій, а також співпраці з технологами підприємств-партнерів.

ГОРЄЛКОВА Олена
Випускниця ДБТУ 2023 р., магістр з харчових технологій. Інженер-технолог ТОВ «ГРУПА ТФ», що спеціалізується на виготовленні стерилізованої продукції, а саме готових других страв та овочевих закусок. Робота полягає у розробленні технологічних нормативів, інструкцій, схем та карт. Бере участь у проведенні експериментальних досліджень, спрямованих на удосконалення технологічного процесу та впровадження нових ліній з виготовлення других страв та овочевих закусок у виробництво.

СЕМЕНКО Леонід
Випускник ДБТУ 2023 р., магістр з харчових технологій. Шеф-кухарь ресторану «Yummysushi» м. Кривий Ріг. Заклад спеціалізується на виготовленні, реалізації та організації споживання суші, ролів та ін.

ПАЛЕЦЬКА Ірина
Закінчила навчання в університеті в 2010 році, здобула ступінь вищої освіти магістр.
Працює в компанії з виробництва продуктів та напоїв Strauss-Group у відділі якості харчових продуктів (Ізраїль).
Займає посаду фахівця з контролю якості.
Робота полягає у відборі проб, проведенні експериментальних досліджень, візуальному огляді, документуванні результатів перевірок.

ЩЕРБИНА Анастасія
Випускниця ДБТУ 2022 р., магістр з харчових технологій. Начальникця зміни та QM (менеджер з якості) на підприємстві харчової індустрії Giacobbe (Німеччина, в м. Бітбург), що спеціалізується на виробництві лазаньї, канелоні, ризотто та соусів. Спеціалізується на проведенні експериментальних досліджень та документуванні результатів контролю якості харчової продукції.

СВИРИД Святослав
Випускник ХДУХТ 2007 р., спеціаліст інженер-технолог.
Су шеф відомих київських ресторанів «Lucky Restaurant» та «CHEF’s TABLE» у команді відомого бренд шефа Володимира Ярославського. Відповідальний за кухню та персонал.

ГОЛОВАШЕВИЧ Вікторія
Випускниця ХДУХТ 2017 р., магістр з харчових технологій.
Є засновницею школи кондитерів Supreme pastry school Victoriya Golovashevych, авторкою книжок «Десерти без випікання», «Шоколадні торти», «Бісквіти, кекси, чизкейки», «Закуски і десерти із заварного тіста»

ПРОЦИК Віра
Випускниця ХДУХТ 2016 р., магістр з харчових технологій.
Майстер виробничого навчання кухарів у ВПУ 19 м. Дрогобич. Робота охоплює навчальну, виховну, організаційну та методичну діяльність.

ВОВК Валерія
Випускниця ХДУХТ 2018 р., магістр з харчових технологій.
Інженер-технолог інноваційного відділу ТОВ «КАПСУЛАР».
Відповідає за розроблення, впровадження і оптимізацію нових технологічних процесів та харчових продуктів.

АНДРЮШИН Ілля 
Випускник ХДУХТ 2015 р., бакалавр з технології харчування.
Бренд-шеф в ресторані «Парма» м.Харків. Є засновником власної мережі піцерій mozza.pizza

ЛІПІСВІЦЬКА Ірина
Закінчила навчання в університеті в 2017 році, здобула ступінь вищої освіти магістр.
Працює в лабораторії виробничого комплексу молочного комбінату.
Займає посаду інженера зі стандартизації.

МУДРИЙ Артем
інноватор гастрономічних ідей в ресторанах «Чілі”, «Слобідська Усадьба», «Парк Авеню», «Парма», «Біф-Клаб», клуба «Галактика”