Фото виданьНауково-методичне забезпечення освітнього процесу
Перелік основних видань кафедри
  1. Гавриш Т.В., Боровікова Н.О., Фоміна І.М., Болховітіна О.І. Зернові ресурси : навч.-метод. посіб. до виконання лабораторних робіт для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної (або заочної) форми навчання  спеціальності 181 «Харчові технології».  Харків : ДБТУ, 2025. 95 с.
  2. Фоміна І.М., Гавриш Т.В., Шаніна О.М., Боровікова Н.О. Інноваційні технології зберігання і переробки зерна. Розділ 1. «Інноваційні технології зберігання зерна» : навч.-метод. посіб. для здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології» другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньою програмою  «Технологія зернопродуктів та зернові ресурси». Харків : ДБТУ, 2025. 133 с.
  3. Шаніна О.М., Гавриш Т.В., Олійник С.Г. Стратегії оптимізації технологій та наукового пошуку: навч.-метод. посіб. до виконання лабораторних робіт для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання  спеціальності 181 Харчові технології (ОПП «Технології зернопродуктів та зернові ресурси»). Харків : ДБТУ, 2025. 77 с.
  4. Самохвалова О. В., Касабова К. Р., Олійник С. Г. Технологія маффінів оздоровчого призначення : монографія. Харків : Технологічний Центр, 2015. 120 с.
  5. Артамонова М.В., Степанькова Г.В. Проектування хлібопекарських підприємств : навч. посіб. Харків : ДБТУ, 2024. 115 с.
  6. Фоміна І.М., Гавриш Т.В., Шаніна О.М., Боровікова Н.О. Технологічне проектування елеваторів та комбікормових підприємств : навч. посіб. до виконання випускової роботи бакалавра. Харків : ДБТУ, 2024. 140 с.
  7. Фоміна І.М., Боровікова Н.О., Ізмайлова О.О. Технологія елеваторної промисловості : навч.-метод. посіб. до виконання лабораторних робіт. Харків : ДБТУ, 2024. 96 с.
  8. Гавриш Т.В., Фоміна І.М., Боровікова Н.О. Біотехнологічні процеси у зернопереробній галузі : навч.-метод. посіб. до виконання лабораторних робіт. Харків : ДБТУ, 2024. 80 с.
  9. Пузік Л.М., Гавриш Т.В., Фоміна І.М., Боровікова Н.О. Безпека продукції зернопереробних виробництв: навч.-метод. посіб. до виконання лабораторних робіт. Харків : ДБТУ, 2024. 52 с.
  10. Шаніна О.М., Гавриш Т.В. Інноваційні технології переробки зерна : лабораторний практикум. Харків : ДБТУ, 2024. 51 с.
  11. Shydakova-Kameniuka O.G., Novik H.V., Bolkhovitina O.I., Lystopad T.S. The use of cedar and walnut meal in the technology of butter biscuits : мonograph. Dnipro : LIRA, 2024. 189 p.
  12. Артамонова М.В., Степанькова Г.В. Проектування підприємств галузі : навч.-метод. посіб. до виконання лаборат. робіт. Харків : ДБТУ, 2024. 113 с.
  13. Гавриш Т.В., Боровікова Н.О., Фоміна І.М., Касабова К.Р. Інноваційні технології виробництва комбікормів : навч.-метод. посіб. до виконання лабораторних робіт. Харків : ДБТУ, 2024. 51 с.
  14. Шаніна О. М., Гавриш Т. В., Фоміна І. М. Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Магістр»: навч.-метод. посіб. до виконання кваліфікаційної роботи для студентів другого рівня вищої освіти денної (або заочної) форми навч. спец. 181 «Харчові технології».  Харків : ДБТУ, 2024. 90 с.
  15. Гавриш Т.В., Пузік Л.М., Шаніна О.М., Фоміна І.М., Боровікова Н.О. Безпека продукції зернопереробних виробництв та зернових ресурсів : навч. посіб. Харків : ДБТУ, 2024. 195 с.
  16. Шидакова-Каменюка О. Г., Новік Г. В., Болховітіна О. І. Технологія здобного печива з використанням рідких олій та горіхових шротів : монографія. Дніпро: ЛІРА, 2023. 193 с.
  17. Самохвалова О. В, Артамонова М. В, Степанькова Г. В., Касабова К. Р. Харчові технології. Практикум : навч. посібн. Харків: ДБТУ, 2023. 416 с.
  18. Шаніна О. М., Гавриш Т. В., Фоміна І. М., Боровікова Н. О. Технологічне проектування підприємств зернопереробної галузі : навч. посіб. до виконання випускової роботи бакалавра // Харків : ДБТУ, 2023. 177 с.
  19. Загорулько О. Є.., Загорулько А. М., Михайлов В. М., Касабова К. Р., Шидакова-Каменюка О.Г. Інноваційні технології продуктів переробки рослинної сировини у кондитерських виробах спеціального призначення : монографія. Харків : Вид-во Іванченка І.С., 2023.  171 с.
  20. Шаніна О. М., Мінченко С. М., Гавриш Т. В., Дугіна К. В. Парові безглютенові вироби (теорія і практика) : монографія. Харків : КП «Міська друкарня», 2022. 96 с.
  21. Артамонова М. В, Шидакова-Каменюка О. Г. Технологічні розрахунки та контроль безпеки у хлібопекарському, макаронному, кондитерському та харчоконцентратному виробництві : навч. посіб. за ред. М. В. Артамонової. Харків : ДБТУ, 2022. 173 с.
  22. Фоміна І. М., Шаніна О. М., Гавриш Т. В. Проектування підприємств зберігання і переробки зерна : навч.-метод. посіб. до виконання практичних робіт. Харків : ДБТУ, 2022. 122 с.
  23. Інноваційні технології оздоровчих харчових продуктів на основі рослинної сировини та обладнання для їх реалізації : монографія у 3 частинах. Частина 2. Технологія оздоровчих хлібобулочних і кондитерських виробів із використанням нетрадиційної сировини // Черевко О. І., Михайлов В. М., Самохвалова О. В., Олійник С. Г., Кучерук З. І., Касабова К. Р., Гревцева Н. В., Шидакова-Каменюка О. Г., Артамонова М. В., Степанькова Г. В., Шматченко Н. В., Болховітіна О. І., Лапицька Н. В., Загорулько О. Є, Загорулько А. М., Шкляєв О. М. Харків : Вид-во Іваненка І.С., 2021. 193 с.
  24. Галясний І. В., Гавриш Т. В., Шаніна О. М. Утворення пінної структури бездріжджових безглютенових виробів (теоретичні та практичні аспекти) : монографія. Харків : ПромАрт, 2021. 116 с.
  25. Шаніна О. М., Гавриш Т. В., Боровікова Н. О., Даньшин Я. В. Технічна мікробіологія : навч.-метод. посіб. до виконання лабораторних робіт. Харків : ХНТУСГ, 2021. 120 с
  26. Постнова О. М., Фоміна І. М. Технологія і організація ресторанного господарства. Практикум до виконання лабораторних робіт : навч.-метод. посібник для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 242 «Туризм». Харків : ДБТУ, 2021. 130 с.
  27. Основи переробки зерна : лаборатор. практикум для студ. закл. вищ. освіти / Шаніна О. М., Гавриш Т. В. [та ін.]. Харків : Міськдрук, 2021. 110 с.
  28. Артамонова М. В., Шматченко Н. В., Пілюгіна І. С. Технологія мармеладу желейно-фруктового підвищеної харчової цінності : монографія. Харків : ХДУХТ, 2020. 115 с.
  29. Артамонова М. В., Пілюгіна І. С., Шматченко Н.В. Технологія маршмелоу підвищеної харчової цінності : монографія. Харків : ХДУХТ, 2020. 160 с.
  30. Кучерук З. І., Шматченко Н. В. «Технологія галузі» розділ «Технологія кондитерських виробів» для студентів СВО бакалавр спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» : навч. посіб. Харків : ХДУХТ, 2020. 179 с.
  31. Гревцева Н. В., Артамонова М. В. Технологія макаронних виробів: навч. посіб. Харків: ХДУХТ, 2020. 175 с.
  32. Фоміна І. М., Боровікова Н. О., Ізмайлова О. О.   Технологія елеваторної промисловості : навч.-метод. посіб. до виконання лабораторних робіт для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології». Харків : ХНТУСГ, 2020. 83 с.
  33. Харчові технології. Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів : навч. посібник / Самохвалова О. В., Кучерук З. І., Олійник С. Г., Артамонова М. В., Гревцева Н. В, Шидакова-Каменюка О. Г.,  Степанькова Г. В., Шматченко Н. В., Касабова К. Р., Болховітіна О. І., Брикова Т. М.; за ред. О. В. Самохвалової. Харків : ФОП Бровін О.В., 2019.  284 с.
  34. Фоміна І. М., Ізмайлова О. О. Технологія пшеничних зернових пластівців підвищеної біологічної цінності для здорового харчування : монографія. Харків: ПромАрт, 2019.  167с.
  35. Олійник С. Г., Запаренко Г. В., Самохвалова О. В. Технологія хліба полб’яного та пшеничного зернового з використанням ферментних препаратів : монографія. Харків : ХДУХТ, 2018. 139 с.
  36. Гревцева Н. В., Шидакова-Каменюка О. Г., Набоков Д. О. Використання каротинвмісної сировини в технологіях макаронних та борошняних кондитерських виробів : монографія. Харків: ХДУХТ, 2018. 175 с.
  37. Shanina O., Dugina K. Food Chemistry. Laboratory Practicum. Харків : Діса Плюс, 2018. 58 с.
  38. Дугіна К. В., Шаніна О. М. Технологія борошномельного виробництва. Лабораторний практикум. Харків : Діса Плюс, 2018. – 90 с.
  39. Shanina O., Dugina K. Food Technology. Practicum. Харків : Діса Плюс, 2018. 157 с.
  40. Технологія борошняних кондитерських виробів : навч. посібник / Самохвалова О. В., Гревцева Н. В, Кучерук З. І., Олійник С. Г., Артамонова М. В., Шидакова-Каменюка О. Г., Кравченко О. І., Касабова К. Р., Степанькова Г .В.; за ред. О. В. Самохвалової. Харків : ФОП Бровін О. В., 2017. 572 с
  41. Энциклопедия питания : в 10 т. / Под общ. ред. А. И. Черевко, В. М. Михайлова. Т.7 Технология кулинарной продукции / Под общ. ред. Л. З. Шильмана; Сост. М. В. Артамонова, Д. О. Бидюк, Н. В. Гревцева, Н. Г. Гринченко, С. В. Журавльов, Е. И. Кравченко, М. Н. Квуткина, З. И. Кучерук, А. Н. Макарова, М. В. Обозная, С. Г. Олейник, С. В. Омельченко, О. В. Самохвалова, И. В. Симакова, Ф. В. Перцевой, Н. В. Федак, Н. В. Черная, Е. Г. Шидакова-Каменюка, Л. З. Шильман. Харків : Мир книг, 2017. 543 с.
  42. Олійник С. Г., Степанькова Г. В., Самохвалова О. В., Кравченко О. І. Технологія хліба пшеничного з продуктами переробки зародків вівса та кукурудзи : монографія. Харків : ХДУХТ, 2017. 123 с.
  43. Шидакова-Каменюка О. Г., Самохвалова О. В., Олійник С. Г., Кравченко О. І. Методологія та організація наукових досліджень : навч. посіб. Харків: ХДУХТ, 2016. 187 с.
  44. Інноваційні технології хлібобулочних і кондитерських виробів : монографія / Самохвалова О. В., Лисюк Г. М., Олійник С. Г., Гревцева Н. В., Постнова О. М., Шидакова-Каменюка О. Г., Кучерук З. І., Артамонова М. В., Кравченко О. І., Касабова К. Р. Харків : ТО Ексклюзив, 2015. 463 с.