Фото виданьНауково-методичне забезпечення освітнього процесу
Перелік основних видань кафедри
- Гавриш Т.В., Боровікова Н.О., Фоміна І.М., Болховітіна О.І. Зернові ресурси : навч.-метод. посіб. до виконання лабораторних робіт для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної (або заочної) форми навчання спеціальності 181 «Харчові технології». Харків : ДБТУ, 2025. 95 с.
- Фоміна І.М., Гавриш Т.В., Шаніна О.М., Боровікова Н.О. Інноваційні технології зберігання і переробки зерна. Розділ 1. «Інноваційні технології зберігання зерна» : навч.-метод. посіб. для здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології» другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньою програмою «Технологія зернопродуктів та зернові ресурси». Харків : ДБТУ, 2025. 133 с.
- Шаніна О.М., Гавриш Т.В., Олійник С.Г. Стратегії оптимізації технологій та наукового пошуку: навч.-метод. посіб. до виконання лабораторних робіт для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання спеціальності 181 Харчові технології (ОПП «Технології зернопродуктів та зернові ресурси»). Харків : ДБТУ, 2025. 77 с.
- Самохвалова О. В., Касабова К. Р., Олійник С. Г. Технологія маффінів оздоровчого призначення : монографія. Харків : Технологічний Центр, 2015. 120 с.
- Артамонова М.В., Степанькова Г.В. Проектування хлібопекарських підприємств : навч. посіб. Харків : ДБТУ, 2024. 115 с.
- Фоміна І.М., Гавриш Т.В., Шаніна О.М., Боровікова Н.О. Технологічне проектування елеваторів та комбікормових підприємств : навч. посіб. до виконання випускової роботи бакалавра. Харків : ДБТУ, 2024. 140 с.
- Фоміна І.М., Боровікова Н.О., Ізмайлова О.О. Технологія елеваторної промисловості : навч.-метод. посіб. до виконання лабораторних робіт. Харків : ДБТУ, 2024. 96 с.
- Гавриш Т.В., Фоміна І.М., Боровікова Н.О. Біотехнологічні процеси у зернопереробній галузі : навч.-метод. посіб. до виконання лабораторних робіт. Харків : ДБТУ, 2024. 80 с.
- Пузік Л.М., Гавриш Т.В., Фоміна І.М., Боровікова Н.О. Безпека продукції зернопереробних виробництв: навч.-метод. посіб. до виконання лабораторних робіт. Харків : ДБТУ, 2024. 52 с.
- Шаніна О.М., Гавриш Т.В. Інноваційні технології переробки зерна : лабораторний практикум. Харків : ДБТУ, 2024. 51 с.
- Shydakova-Kameniuka O.G., Novik H.V., Bolkhovitina O.I., Lystopad T.S. The use of cedar and walnut meal in the technology of butter biscuits : мonograph. Dnipro : LIRA, 2024. 189 p.
- Артамонова М.В., Степанькова Г.В. Проектування підприємств галузі : навч.-метод. посіб. до виконання лаборат. робіт. Харків : ДБТУ, 2024. 113 с.
- Гавриш Т.В., Боровікова Н.О., Фоміна І.М., Касабова К.Р. Інноваційні технології виробництва комбікормів : навч.-метод. посіб. до виконання лабораторних робіт. Харків : ДБТУ, 2024. 51 с.
- Шаніна О. М., Гавриш Т. В., Фоміна І. М. Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Магістр»: навч.-метод. посіб. до виконання кваліфікаційної роботи для студентів другого рівня вищої освіти денної (або заочної) форми навч. спец. 181 «Харчові технології». Харків : ДБТУ, 2024. 90 с.
- Гавриш Т.В., Пузік Л.М., Шаніна О.М., Фоміна І.М., Боровікова Н.О. Безпека продукції зернопереробних виробництв та зернових ресурсів : навч. посіб. Харків : ДБТУ, 2024. 195 с.
- Шидакова-Каменюка О. Г., Новік Г. В., Болховітіна О. І. Технологія здобного печива з використанням рідких олій та горіхових шротів : монографія. Дніпро: ЛІРА, 2023. 193 с.
- Самохвалова О. В, Артамонова М. В, Степанькова Г. В., Касабова К. Р. Харчові технології. Практикум : навч. посібн. Харків: ДБТУ, 2023. 416 с.
- Шаніна О. М., Гавриш Т. В., Фоміна І. М., Боровікова Н. О. Технологічне проектування підприємств зернопереробної галузі : навч. посіб. до виконання випускової роботи бакалавра // Харків : ДБТУ, 2023. 177 с.
- Загорулько О. Є.., Загорулько А. М., Михайлов В. М., Касабова К. Р., Шидакова-Каменюка О.Г. Інноваційні технології продуктів переробки рослинної сировини у кондитерських виробах спеціального призначення : монографія. Харків : Вид-во Іванченка І.С., 2023. 171 с.
- Шаніна О. М., Мінченко С. М., Гавриш Т. В., Дугіна К. В. Парові безглютенові вироби (теорія і практика) : монографія. Харків : КП «Міська друкарня», 2022. 96 с.
- Артамонова М. В, Шидакова-Каменюка О. Г. Технологічні розрахунки та контроль безпеки у хлібопекарському, макаронному, кондитерському та харчоконцентратному виробництві : навч. посіб. за ред. М. В. Артамонової. Харків : ДБТУ, 2022. 173 с.
- Фоміна І. М., Шаніна О. М., Гавриш Т. В. Проектування підприємств зберігання і переробки зерна : навч.-метод. посіб. до виконання практичних робіт. Харків : ДБТУ, 2022. 122 с.
- Інноваційні технології оздоровчих харчових продуктів на основі рослинної сировини та обладнання для їх реалізації : монографія у 3 частинах. Частина 2. Технологія оздоровчих хлібобулочних і кондитерських виробів із використанням нетрадиційної сировини // Черевко О. І., Михайлов В. М., Самохвалова О. В., Олійник С. Г., Кучерук З. І., Касабова К. Р., Гревцева Н. В., Шидакова-Каменюка О. Г., Артамонова М. В., Степанькова Г. В., Шматченко Н. В., Болховітіна О. І., Лапицька Н. В., Загорулько О. Є, Загорулько А. М., Шкляєв О. М. Харків : Вид-во Іваненка І.С., 2021. 193 с.
- Галясний І. В., Гавриш Т. В., Шаніна О. М. Утворення пінної структури бездріжджових безглютенових виробів (теоретичні та практичні аспекти) : монографія. Харків : ПромАрт, 2021. 116 с.
- Шаніна О. М., Гавриш Т. В., Боровікова Н. О., Даньшин Я. В. Технічна мікробіологія : навч.-метод. посіб. до виконання лабораторних робіт. Харків : ХНТУСГ, 2021. 120 с
- Постнова О. М., Фоміна І. М. Технологія і організація ресторанного господарства. Практикум до виконання лабораторних робіт : навч.-метод. посібник для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 242 «Туризм». Харків : ДБТУ, 2021. 130 с.
- Основи переробки зерна : лаборатор. практикум для студ. закл. вищ. освіти / Шаніна О. М., Гавриш Т. В. [та ін.]. Харків : Міськдрук, 2021. 110 с.
- Артамонова М. В., Шматченко Н. В., Пілюгіна І. С. Технологія мармеладу желейно-фруктового підвищеної харчової цінності : монографія. Харків : ХДУХТ, 2020. 115 с.
- Артамонова М. В., Пілюгіна І. С., Шматченко Н.В. Технологія маршмелоу підвищеної харчової цінності : монографія. Харків : ХДУХТ, 2020. 160 с.
- Кучерук З. І., Шматченко Н. В. «Технологія галузі» розділ «Технологія кондитерських виробів» для студентів СВО бакалавр спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» : навч. посіб. Харків : ХДУХТ, 2020. 179 с.
- Гревцева Н. В., Артамонова М. В. Технологія макаронних виробів: навч. посіб. Харків: ХДУХТ, 2020. 175 с.
- Фоміна І. М., Боровікова Н. О., Ізмайлова О. О. Технологія елеваторної промисловості : навч.-метод. посіб. до виконання лабораторних робіт для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології». Харків : ХНТУСГ, 2020. 83 с.
- Харчові технології. Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів : навч. посібник / Самохвалова О. В., Кучерук З. І., Олійник С. Г., Артамонова М. В., Гревцева Н. В, Шидакова-Каменюка О. Г., Степанькова Г. В., Шматченко Н. В., Касабова К. Р., Болховітіна О. І., Брикова Т. М.; за ред. О. В. Самохвалової. Харків : ФОП Бровін О.В., 2019. 284 с.
- Фоміна І. М., Ізмайлова О. О. Технологія пшеничних зернових пластівців підвищеної біологічної цінності для здорового харчування : монографія. Харків: ПромАрт, 2019. 167с.
- Олійник С. Г., Запаренко Г. В., Самохвалова О. В. Технологія хліба полб’яного та пшеничного зернового з використанням ферментних препаратів : монографія. Харків : ХДУХТ, 2018. 139 с.
- Гревцева Н. В., Шидакова-Каменюка О. Г., Набоков Д. О. Використання каротинвмісної сировини в технологіях макаронних та борошняних кондитерських виробів : монографія. Харків: ХДУХТ, 2018. 175 с.
- Shanina O., Dugina K. Food Chemistry. Laboratory Practicum. Харків : Діса Плюс, 2018. 58 с.
- Дугіна К. В., Шаніна О. М. Технологія борошномельного виробництва. Лабораторний практикум. Харків : Діса Плюс, 2018. – 90 с.
- Shanina O., Dugina K. Food Technology. Practicum. Харків : Діса Плюс, 2018. 157 с.
- Технологія борошняних кондитерських виробів : навч. посібник / Самохвалова О. В., Гревцева Н. В, Кучерук З. І., Олійник С. Г., Артамонова М. В., Шидакова-Каменюка О. Г., Кравченко О. І., Касабова К. Р., Степанькова Г .В.; за ред. О. В. Самохвалової. Харків : ФОП Бровін О. В., 2017. 572 с
- Энциклопедия питания : в 10 т. / Под общ. ред. А. И. Черевко, В. М. Михайлова. Т.7 Технология кулинарной продукции / Под общ. ред. Л. З. Шильмана; Сост. М. В. Артамонова, Д. О. Бидюк, Н. В. Гревцева, Н. Г. Гринченко, С. В. Журавльов, Е. И. Кравченко, М. Н. Квуткина, З. И. Кучерук, А. Н. Макарова, М. В. Обозная, С. Г. Олейник, С. В. Омельченко, О. В. Самохвалова, И. В. Симакова, Ф. В. Перцевой, Н. В. Федак, Н. В. Черная, Е. Г. Шидакова-Каменюка, Л. З. Шильман. Харків : Мир книг, 2017. 543 с.
- Олійник С. Г., Степанькова Г. В., Самохвалова О. В., Кравченко О. І. Технологія хліба пшеничного з продуктами переробки зародків вівса та кукурудзи : монографія. Харків : ХДУХТ, 2017. 123 с.
- Шидакова-Каменюка О. Г., Самохвалова О. В., Олійник С. Г., Кравченко О. І. Методологія та організація наукових досліджень : навч. посіб. Харків: ХДУХТ, 2016. 187 с.
- Інноваційні технології хлібобулочних і кондитерських виробів : монографія / Самохвалова О. В., Лисюк Г. М., Олійник С. Г., Гревцева Н. В., Постнова О. М., Шидакова-Каменюка О. Г., Кучерук З. І., Артамонова М. В., Кравченко О. І., Касабова К. Р. Харків : ТО Ексклюзив, 2015. 463 с.