Освітні компоненти кафедриMетодичне забезпеченняЗаняття із студентами
Обов’язкові освітні компоненти
  1. Ветеринарна гігієна, санітарія та благополуччя тварин / Veterinary hygiene, sanitation and animal welfare
  2. Гігієна і експертиза харчових продуктів / Hygiene and Examination of Food Products
  3. Безпека життєдіяльності та охорона праці у ветеринарній медицині / Life safety and occupational health in veterinary medicine
  4. Ветеринарне правознавство України і міжнародне ветеринарне законодавство / Veterinary Law of Ukraine and International Veterinary Legislation
  5. Система забезпечення якості харчових продуктів / Food Quality Assurance System
  6. Гігієна молока і молочних продуктів/ Hygiena of milk and dairy products
  7. Гігієна свиней / Pig hygiene
  8. Гігієна тварин / Animal hygiene
  9. Гігієна харчових продуктів/Hygiene of Food Products
  10. Гігієна первинної переробки тварин і продуктів тваринного походження / Hygiene, expertise of processing of food products of animal origin
  11. Гігієна бджіл /Bee hygiene
  12. Гігієна ставкової риби/ Pond fish hygiene
Вибіркові освітні компоненти
  1. Гігієна коней/ Hygiene of horses
  2. Безпечність та якість харчових продуктів / Safety and Quality Food
  3. Правове регулювання благополуччя тварин /Legal regulation of animal welfare
  4. Трудове право у ветеринарній медицині / Labor Law in Veterinary Medicine
  5. Гігієна сільськогосподарської птиці / Poultry hygiene
  6. Міжнародна акредитація та  сертифікація  виробництва  харчових
  7. продуктів / International Accreditation and Certification of Food Production
  8. Гігієна дрібної рогатої худоби / Hygiene of small cattle
  9. Гігієна дрібних домашніх тварин / Hygiene of Small Pets
  10. Інтелектуальна власність в ветеринарній медицині / Intellectual Property in Veterinary Medicine
  11. Система забезпечення безпечності харчових продуктів /Food Safety Assurance System
  12. Гігієна рослинних харчових продуктів / Hygiene of vegetable food products
  13. Харчові хвороби / Foodborne diseases
  14. Ветеринарно-санітарний контроль харчових і побічних продуктів за хвороб тварин / Veterinary and sanitary control of food and by-products for animal diseases
  15. Гігієна кормів та кормових добавок для продуктивних та не продуктивних тварин / Hygiene of feed and feed additives for productive and non-productive animals
  16. Аналіз ризиків при виробництві харчових продуктів / Analysis of risks in the production of food products
  17. Гігієна молока-сировини і питного молока / Hygiene of raw milk and drinking milk
  18. Гігієна м’яса та м’ясних продуктів / Hygiene of meat and meat products
  19. Гігієна харчових яєць та тваринних гідробіонтів / Hygiene of edible eggs and animal hydrobionts
  20. Системи ідентифікації продукції тваринного походження в концепції «Єдине здоров’я / Identification systems for animal products in the “One Health” concept
  21. Гігієна кормів, побічних продуктів тваринного походження / Hygiene of fodder, by-products of animal origin
  22. Гігієна великої рогатої худоби / Cattle hygiene
  23. Санітарно-гігієнічні вимоги до присадибних та фермерських господарств / Sanitary and hygienic requirements for homesteads and farms
Методичне забезпечення 2025 рік
  1. Administrative and criminal offenses in veterinary medicine: Methodical instructions: for full-time students majoring in 211 Veterinary Medicine, State Biotechnology University; compiled by: Olena Pavlichenko, Alla Petrenko, Lesia Busol, Oleksandr Parilovskyi, Tetiana Ihnatieva, Liudmyla Kushch. Kharkiv: [b.v.], 2025. – 42 p
  2. Гігієнічні вимоги до води і гігієна водопостачання: методичні вказівки до лабораторних занять для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина» і 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» та для здобувачів денної форми навчання першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Держ. біотехнологічний ун-т; уклад.: О.В. Павліченко, Л.Л. Кущ, Т.М. Ігнатьєва, А.М. Петренко. – Харків:[б.в.], 2025. – 57 с.
  3. Гігієна і експертиза харчових продуктів: метод. вказівки до виконання курс. роботи для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти, спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» / Держ. біотехнол. ун-т; уклад.: В.М. Жиліна, Л.В. Бусол, І.Л. Цивірко, О.І. Париловський, М.О. Дегтярьов, А.М. Богатирьова – Харків: [б. в.], 2025. – 22 с.
  4. Тести з курсу «Ветеринарна гігієна, санітарія та благополуччя тварин» / методичні рекомендації для студентів ІІ курсу факультету ветеринарної медицини Спеціальність – 211 Ветеринарна медицина/ Держ. біотехнологічний ун-т; уклад.: А.М. Петренко, О.В. Павліченко, Т.М. Ігнатьєва, Л.Л. Кущ, М.М. Хмель. – Харків:[б.в.], 2025. – 46с.
Методичне забезпечення 2024 рік
  1. Павліченко О.В., Кущ Л.Л., Ігнатьєва Т.М., Петренко А.М., Хмель М.М. Санітарно-гігієнічне оцінювання повітряного середовища: методичні вказівки до проведення лабораторних занять з дисципліни «Ветеринарна гігієна, санітарія та благополуччя тварин» / Методичні вказівки // Держ. біотехнологічний ун-т; уклад.:. – Харків:2024. 42 с.
  2. Павліченко О.В., Париловський О.І., Ігнатьєва Т.М., Кущ Л.Л., Петренко А.М. Гігієна сільськогосподарської птиці: метод. вказівки до виконання практичних занять з дисципліни для здобувачів денної форми навчання другого (магістерського) рівня вищої освіти, спеціальності / Методичні вказівки // Держ. біотехнологічний ун-т; уклад.:. – Харків:2024. 28 с.
  3. Павліченко О.В., Париловський О.І., Ігнатьєва Т.М., Бусол Л.В., Цивірко І.Л., Кущ Л.Л., Петренко А.М. Безпека життєдіяльності та охорона праці у ветеринарній медицині: метод. вказівки до виконання практичних занять / Методичні вказівки // Держ. біотехнологічний ун-т; уклад.:. – Харків:2024. 34с.
  4. Павліченко, О.І. Париловський, О.В. Бусол, Т.М. Ігнатьєва, Л.Л. Кущ, А.М. Петренко. Ветеринарне правознавство України і міжнародне ветеринарне законодавство: метод. вказівки до виконання практичних занять з дисципліни для здобувачів денної форми навчання другого (магістерського) рівня вищої освіти, спеціальності 211 // Держ. біотехнологічний ун-т; уклад.:. – Харків:2024. 30с.
  5. Petrenko Alla, Pavlichenko Olena, Ignatieva Tetiana, Kushch Liudmyla. Microclimate control in livestock facilities: Methodical instructions for the discipline “Veterinary hygiene, sanitation and animal welfare” for full-time students majoring in 211 Veterinary Medicine / State Biotechnological University; Kharkiv, 2024. – 42 p.
  6. Богатирьова А.М., Бусол Л.В., Цивірко І.Л., Жиліна В.М., Дегтярьов М.О., Париловський О.І. Гігієна меду бджолиного: методичні вказівки до проведення занять для фахівців та студентів ОС «Магістр» факультету ветеринарної медицини та лікарів ветеринарної медицини за спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза»– Харків: ДБТУ, 2024. – 47 с.