08.11.2022 р. на базі Національного університету харчових технологій відбулась XІ Міжнародна науково-технічна іконференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції»




В рамках секції Наукової ради Міністерства освіти і науки України за фаховим напрямом «Харчові технології та промислова біотехнологія», що здійснює розгляд проєктів наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок, які подаються для участі у конкурсах, та звітів про виконання зазначених робіт 08 листопада 2022 року на базі Національного університету харчових технологій відбулась XІ Міжнародна науково-технічна іконференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції».

Мета конференції: розширене висвітлення наукових здобутків, ознайомлення з ними експертів секції за фаховим напрямом, підвищення рівня проведення експертиз проектів, що подаються на конкурси з отримання грантів для фінансування за кошти державного бюджету та їх спрямування на розширення тематики наукових проектів для можливості співпраці науковців у світовому науковому просторі.

На пленарному засіданні конференції з доповіддю “Сьогодення та перспективи Державного біотехнологічного університету” виступив проректор з наукової роботи ДБТУ, доктор технічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України Валерій МИХАЙЛОВ.

Співробітниками кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв на секційних засіданнях успішно представлено доповіді в рамках виконання науково-дослідних тем, що фінансуються МОН України: 1-21 БО «Розробка технологічних процесів і низькотемпературного обладнання виробництва багатофункціональних напівфабрикатів та кондитерських виробів з використанням органічної сировини» (доповідач – к.т.н., доц. ЗАГОРУЛЬКО А.М.) та 4-22-23 БО «Інноваційні технології збереження та переробки рослинної сировини у безпечну продукцію спеціального призначення» (доповідач – к.т.н., доц. ЗАГОРУЛЬКО О.Є.).

Матеріали наукових доповідей за вказаними тематиками були публічно обговорені та схвалені науковою спільнотою в галузі харчових технологій та промислової біотехнології з рекомендацією щодо подання звітів про виконання наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок до МОН України.