26.10.2023 р. відбулася Міжнародна науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих вчених «Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді»

Це вже стало традиційним, що наші молоді науковці проводять свій науковий форум для обговорення результатів проведеної наукової діяльності!

26 жовтня 2023 року на базі факультету переробних і харчових виробництв відбулася Міжнародна науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих вчених «Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді».

Співорганізаторами даного заходу стали: Міністерство освіти і науки України, Державна наукова установа «Інститут модернізації та змісту освіти», Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, Державний біотехнологічний університет, провідні українські заклади вищої освіти України та закордонну, серед яких University of Nottingham School of Biosciences (м. Нотингем, Великобританія), Mukhtar Auezov South Kazakhstan University  (м. Шимкент, Казахстан), University of Economics (м. Варна, Болгарія), Lankaran State University (м. Ленкорань Азербайджан), Wyzsza Szkola Zdorowia Urody i Edukacji w Poxnanie (м. Познань, Польща), а також провідні підприємства харчової промисловості: ТОВ “Тайфун-2000”, ТОВ «КАПС ФУД СІСТЕМС»

До конференції долучилось близько 200 учасників, серед яких провідні науковці з різних регіонів України – Харкова, Києва, Сум, Чернігова, Львова, Тернополя, а також Великобританії, Азербайджану, Казахстану, Польщі тощо.

Конференція проходила за тематичними платформами:

  1. Інноваційні технології харчових виробництв та ресторанної індустрії
  2. Харчові інгредієнти: фокус на функціональність і натуральність
  3. Харчова безпека та методи визначення фальсифікації харчових продуктів
  4. Повноцінне харчування та сталі дієти в харчових ланцюгах
  5. Інженерно-технічне забезпечення технологій харчової індустрії

Під час обговорень здобувачі вищої освіти, молоді вчені та учасники зосередили увагу на викликах сьогодення в харчовій промисловості, сучасних трендах її розвитку та інноваційних технологіях, розглянули шляхи трансформації сучасної системи забезпечення якості та безпечності харчової продукції, познайомилися з діяльністю провідних підприємств галузі (компанія з виробництва харчових добавок Integra Ingredients, спільне українсько-британське товариство з обмеженою відповідальністю «Українська чайна фабрика «АХМАД ТІ».

Впевнені, що ця конференція сприяла формуванню і вдосконаленню наукової думки, створенню нових концептуальних підходів та підвищенню зацікавленості сучасної молоді в розвитку інновацій в харчовій галузі. Зважаючи на актуальність питань, що обговорювалися, переконані, що фахові доповіді, повідомлення, діалоги та дискусії будуть сприяти розвитку вітчизняної науки і подальшому вдосконаленню якості основного продукту вищої школи – особистості молодого фахівця.

Хочемо побажати, щоб праця нашої молоді була успішною, а прагнення творити на благо України – невичерпним!