Дар’я Галкевич взяла участь в освітньому проєкті Study Tours to Poland

З 13 по 23 травня 2024 року здобувачка першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 193 Геодезія та землеустрій факультету лісового господарства, деревооброблювальних технологій та землевпорядкування ДБТУ Дар’я Галкевич взяла участь в освітньому проєкті Study Tours to Poland.

Щоб долучитися до групи учасників цього проєкту, Дар’я успішно пройшла відбір та отримала необхідну кількість балів і схвалення кваліфікаційної комісії Фонду «Borussia», який був координатором проєкту. Організатором візиту виступав Фонд «Космос» (Fundacja KOSMOS).

Метою освітнього проєкту Study Tours to Poland для здобувачів вищої освіти є представлення різних аспектів життя у Польщі, механізмів системних змін і модернізації, а також досвіду присутності в європейських структурах. Важливим акцентом є знайомство з неурядовим сектором та різними формами громадянської активності.

Ось, що пише сама Дар’я про участь в освітньому проєкті:
“Можливість брати участь у проєкті Study Tours to Poland стала для мене неймовірним досвідом. Це навчання було спрямовано на ознайомлення здобувачів з України та Молдови з культурою, історією та територіальним устроєм Польщі. Наша група студентів перебувала у місті Торунь. Програма передбачала цікаві лекції, спілкування з місцевим населенням та поважними особами з парламентів міст, відвідування музеїв, ознайомлення з історією та устроєм різних міст Польщі, таких як Любіч, Гданськ, Чехочінек, Сопот і сам Торунь.

Найяскравішими моментами програми для мене стали: відвідування дому Миколая Коперника, зустріч зі спікеркою Данутею Брахамою з Європейського парламенту, відвідування Європейського центру Солідарності та поїздка до Балтійського моря.

Я дуже рада, що скористалася цією можливістю та взяла участь у проєкті Study Tours to Poland, адже емоції, які я отримала за 11 днів у Польщі, залишаться зі мною назавжди!”