ДЕРЖАВНИЙ БІОТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТА ERASMUS+ РОЗШИРЮЮТЬ ГОРИЗОНТИ СПІВПРАЦІ У СФЕРІ ВИЩОЇ ОСВІТИ

28 жовтня 2021 року старший викладач кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв, кандидат технічних наук, доцент Оксана ПАНКОВА (https://orcid.org/0000-0003-2866-1858) взяла участь у якості експерта в сфері екологічно-орієнтованої вищої освіти в рамках проекту ERASMUS+ у Круглому столі «Cинергія освітніх, наукових, управлінських та промислових компонентів для управління кліматом та запобігання зміні клімату» (CLIMAN), що проходив на базі Харківського національного автомобільно-дорожнього університету.

Завдання реалізації даного проєкту: допомогти університетам стати центрами розвитку досліджень кліматичного менеджменту для прискорення інтеграції в світовий кліматичний ринок і реалізації освітніх вимог по кліматорегулюванню шляхом впровадження кращих Європейських практик у сфері запобігання зміни клімату, адаптації та мінімізації наслідків. Команди університетів України та Грузії представили англійською мовою свої міждисциплінарні навчальні модулі «Кліматичний менеджмент» щодо зміни клімату. Група експертів, що складалась з представників Європейських університетів та експертів у галузі вищої освіти України, оцінили представлені навчальні модулі та надали рекомендації, які дозволять їх удосконалити.

Дискусії пройшли у дружній атмосфері та дозволили «запровадити Європейський підхід та співпрацю» в рамках міжнародних програм.

Дякуємо Організаторам за можливість підтвердження цілей, надання частки бачення та напрямків розвитку цілей потенціалу вищої освіту Університету та Української освітньо-наукової спільноти на Світовій арені!