INTERNATIONAL SUMMER SCHOOL’2023



З 5 по 16 червня 2023 року здобувачі першого освітнього рівня (бакалавр) спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» Державного біотехнологічного університету пройшли навчання в International Summer School’2023 «LAND AND FOREST MANAGEMENT» (м.Алмати, Казахстан).

Цьогоріч навчання проходило за тематикою Methodology of scientific research in the land cadastre and on the lands of the forest fund. Впродовж 72 годин здобувачі ознайомилися з такими темами: забезпечення управління земельними ресурсами у Казахстані; принципи систем землеустрою; використання безпілотних літальних апаратів у сільському господарстві; використання концепції цифровізації у системі управління земельними та природними ресурсами; геопросторове моделювання та його прикладні аспекти у контексті землеустрою; кадастрова та ринкова оцінка земель; функціональні можливості та прикладні аспекти; геопросторової статистики у землеустрої; можливості ArcGIS при обробці космічних знімків.

Дискус проходив в онлайн-режимі з використанням платформи Zoom Meeting. Модератором конференції був к.с.-г.н., професор, завідувач кафедри земельних ресурсів та кадастру Жоламанов К.К., Казахський національний аграрний дослідний університет.

Дані заходи сприяють розширенню кола знань професійного і культурного спрямування. Тож бажаємо нашим здобувачам не обмежуватися знаннями навчальних дисциплін 193 спеціальності «Геодезія та землеустрій», а постійно вдосконалюватися, вивчаючи зарубіжний досвід і удосконалювати знання з англійської мови, зростати професійно і не зупинятися на досягнутому.