Коректна презентація здобутків співробітників Державного біотехнологічного університету в WoS

6 жовтня 2022 року за ініціативи Наукової бібліотеки відбувся спеціальний вебінар «Коректна презентація здобутків співробітників Державного біотехнологічного університету», який провела консультант з регіональних рішень Clarivate к.б.н. Ірина Тихонкова.

У вступному слові проректор з наукової роботи Михайлов В.М. подякував пані Ірині Тихонковій за позитивний відгук на пропозицію провести спеціальний вебінар для науковців ДБТУ.

Під час вебінару лектором було розглянуто актуальне питання доступу до ресурсів Clarivate у віддаленому режимі і надано рекомендації щодо коригування профілю науковця в БД WoS. Було розглянуто також конкретні приклади з практики редагування профілів науковців ДБТУ.

Під час підведення підсумків Михайлов В. М. наголосив на необхідності чіткого розуміння залежності рейтингових позицій університету від показників публікаційної активності науковців; мати високі позиції у світових рейтингах дуже важливо для отримання інвестицій у країну, перемоги в грантах, залучення іноземних студентів тощо; авторський профіль в наукових базах даних виступає ресурсом для комплексного відстежування наукової діяльності вченого, а отже створення, наповнення, підтримки, застосування профілю авторів в БД WoS – важлива складова роботи науковця.

Також було відзначено значимість роботи Наукової бібліотеки ДБТУ в інформаційному супроводі наукової діяльності вченого, вмінні аналізувати інформацію і створювати умови для вдосконалення інформаційної культури науковців.

На вебінарі були присутні 100 співробітників.

Презентацію заходу можна переглянути за посиланням:
https://www.dropbox.com/s/tu7jkls8w5cpc4n/BTU.pdf?dl=0