«МАЙБУТНІЙ ФАХІВЕЦЬ АГРАРНОГО СЕКТОРУ» ЛЕКЦІЯ-ЗУСТРІЧ ФАХІВЦІВ КОМПАНІЇ ТОВ «АГРІСТАР», ОФІЦІЙНОГО ДИЛЕРА JOHN DEERE В УКРАЇНІ ЗІ ЗДОБУВАЧАМИ ФАКУЛЬТЕТУ МЕХАТРОНІКИ ТА ІНЖИНІРИНГУ

За ініціативи голови Вченої ради Андрія Одарченка та в.о. ректора Руслана Тихонченка 8 грудня на базі Державного біотехнологічного університету пройшла зустріч зі стейкхолдерами навчального процесу компанією ТОВ «АГРІСТАР». Для участі були запрошені здобувачі факультету мехатроніки та інжинірингу спеціальностей 208 Агроінженерія та 133 Галузеве машинобудування. Лекція-зустріч проводилась в рамках функціонування «John Deere Training Center», основним завданням якого є координація з підготовки користувачів сучасної закордонної техніки, сервіс-менеджерів та менеджерів з продажу, та була спрямована на формування у здобувачів вищої освіти бачення майбутньої професії.

На зустрічі Андрій Одарченко наголосив, на необхідності тісної співпраці між університетом і стейкхолдером ТОВ «АГРІСТАР» шляхом інтеграції виробничників у навчальний процес задля формування відповідних знань, умінь та навичок для професійної діяльності, спрямованих на вирішення комплексних завдань.

Технічний радник по комбайнах компанії ТОВ «АГРІСТАР» Дмитро Хвостенко розповів про історію становлення компанії John Deere, повідомив про сучасний розвиток та майбутні перспективи. Була наведена інформація про структуру та характер роботи офіційного дилера John Deere в Україні ТОВ «АГРІСТАР», також було зазначено про перспективні напрямки розвитку компанії, завдяки яким відкриваються нові вакансії. Для здобувачів було презентовано портрет майбутнього працівника компанії з зазначенням конкретних вимог для подальшого працевлаштування та кар’єрного розвитку.

HR-менеджер компанії ТОВ «АГРІСТАР» Олена Авілова додатково повідомила, як відбувається співбесіда при прийомі на роботу, було зазначено, що на даний момент кампанія потребує молодих вмотивованих спеціалістів, які мають можливість побудувати свою кар’єру. Також зверталась увага, що компанія планує провести часткову підготовку здобувачів на базі факультету мехатроніки та інжинірингу ДБТУ та запрошує здобувачів взяти участь у навчанні.