Міжнародна науково-практична конференція «Молодь і технічний прогрес в АПВ»

23 листопада 2023 року в Державному біотехнологічному університеті відбулася значуща подія – Міжнародна науково-практична конференція «Молодь і технічний прогрес в АПВ». Захід об'єднав видатних вчених, молодих дослідників та студентів з різних країн для обговорення ключових аспектів технічного прогресу в сучасному світі. На конференцію надійшло 235 тез доповідей від 18 установ (ЗВО, науково-дослідних установ та підприємств) від 25 докторів наук, 60 кандидатів наук та здобувачів вищої освіти. Надійшли тези з Угорщини, Нідерландів, Японії, Латвії, Польщі та Естонії.

На конференції представлені доповіді та наукові висновки у галузі прикладної біотехнології, агропромислового виробництва, технічних інновацій та інших суміжних галузей. Молоді вчені мали можливість обмінюватися ідеями та дослідженнями, а також висловлювати свої погляди на подальший технічний розвиток.

Пленарне засідання розпочалося із привітальних слів учасникам конференції в.о. ректора Державного біотехнологічного університету кандидата технічних наук Кудряшова Андрія Ігоровича, проректора з науково-педагогічної роботи ДБТУ, кандидата технічних наук Серіка Максима Леонідовича, асоційованого члена – регіонального координатора Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, голови Ради молодих вчених при Харківській обласній державній (військовій) адміністрації, голови Ради молодих вчених ДБТУ, доктора економічних наук, професора Мандич Олександри Валеріївни та director of Plant Protection Institute, Latvia University of Life Sciences and Technologies, Dr. Eng. Sc. Viktorija Zagorska.

На пленарному засіданні представлені доповіді:

  1. Загорулько Андрій Миколайович доцент кафедри обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв, к.т.н., доцент – Науково-практичне обґрунтування технологічних процесів та низькотемпературного обладнання для виробництва полікомпонентних напівфабрикатів високого ступеня готовності і продуктів харчування з використанням власної сировинної бази.
  2. Захаров Андрій Вадимович аспірант кафедри сервісної інженерії та технології матеріалів в машинобудуванні імені О. І. Сідашенка – Проведення експериментальних досліджень для промислових випробувань нової технології зміцнення культиваторних стрілчастих лап.
  3. Лубченко Євген Вадимович аспірант кафедри сільськогосподарських машин та інженерії тваринництва – Якісна оцінка роботи експериментальних сошників зернової сівалки за результатами польових досліджень у 2023 році.
  4. Череватенко Галина Ігорівна аспірантка кафедри мехатроніки, безпеки життєдіяльності та управління якістю – Підвищення ефективності функціонування орного агрегату покращенням тягових властивостей.
  5. Глянь Тетяна Іванівна аспірантка кафедри глобальної економіки, заступник генерального директора ПП «Агро-Глянь» – Аграрний сектор в умовах війни, виклики і висновки.

На конференції працює 8 секцій:

  • Секція 1. Тракторна енергетика, автомобільний транспорт, альтернативні джерела енергії та теплоенергозбереження, модератор секції Шевченко Ігор Олександрович, к.т.н., доцент;
  • Секція 2. Сільськогосподарські машини та інженерія тваринництва, модератор секції д.т.н., професор Пастухов Валерій Іванович;
  • Секція 3. Експлуатація машинно-тракторного парку, модератор секції д.т.н., професор Артьомов Микола Прокопович;
  • Секція 4. Мехатроніка, безпека життєдіяльності та управління якістю модератор секції д.т.н., професор Антощенков Роман Вікторович;
  • Секція 5. Фізико-математичне моделювання процесів та обладнання, модератор д.т.н., доцент Пак Андрій Олегович;
  • Секція 6. Новітні технології і матеріали в сервісній інженерії та машинобудуванні, модератор д.т.н., професор Автухов Анатолій Кузьмич;
  • Секція 7. Обладнання переробних і харчових виробництв, модератор д.т.н., професор Богомолов Олексій Васильович;
  • Секція 8. Економічне обґрунтування інженерних рішень в АПВ, модератор д.е.н., доц. Кравченко Ольга Михайлівна.

Конференція стала платформою для обміну знаннями, стимулювання інновацій та сприяння співпраці між науковцями різних країн. Віримо, що отримані результати сприятимуть подальшому розвитку технічного прогресу та зміцненню міжнародних наукових зв'язків. Бажаємо всім учасникам нових наукових досягнень та майбутніх відкриттів!

На заключному засіданні організатори конференції висловили подяку всім учасникам за активну участь та конструктивний діалог. Вони підкреслили важливість подібних заходів у створенні сприятливого наукового середовища та підтримки молодих талантів.