Міжнародні проекти та співробітництво університетів: нові можливості для викладачів та студентів

З 14 по 28 листопада 2022 року представники кафедр глобальної економіки та кафедри біотехнології, молекулярної біології та водних біоресурсів Державного біотехнологічного університету в рамках проектів «Capacity Building for Ukraine (CaBifU)» та «Східне партнерство», що фінансуються DAAD, відвідали Університет прикладних наук Рейн-Ваалю, м. Клеве, Німеччина.

Візит був спрямований на знайомство з університетом, використанням можливостей обох університетів для забезпечення навчання в Україні та, з іншого боку, обговорення подальших планів співпраці.

Основна мета – створити навчальний контент, щоб молодь в Україні могла продовжувати навчання, незважаючи на війну, наприклад, спільна розробка цифрових курсів.

Студенти спеціальностей 162 Біотехнології та біоінженерія, 051 “Економіка” та 075 Маркетинг вже беруть участь у окремих онлайн-курсах, що частково фінансуються стипендіями, в межах академічної мобільності в Університеті прикладних наук.

Було досягнуто ряд домовленостей щодо подальшого співробітництва – заплановано проведення літньої школи для студентів спеціальності 162 Біотехнології та біоінженерія, а також виконання спільних наукових досліджень.

Висловлюємо щиру подяку президенту університету д-р. Оліверу Локер-Грютєн, віце-президенту з міжнародних відносин, проф. Тетяні Зіменковій та керівництву і професорам факультету наук про життя за теплий прийом та сподіваємося на подальшу продуктивну співпрацю.