Наукова бібліотека ДБТУ: сучасна, креативна, твоя!  

Після  урочистої посвяти першокурсників до лав здобувачів вищої освіти Університету, Наукова бібліотека разом з факультетами взяла на себе відповідальність за їхній освітній, виховний процес, а також за швидку адаптацію у закладі вищої освіти.  Книгозбірня з перших днів знайомства зі студентами 1 курсу намагається стати для них – простором навчання, другом-провідником у світі інформації та помічником на шляху набуття знань; справжнім центром натхнення і культури, зустрічей, подій.

Традиційний щорічний «Місячник першокурсника» – напружений захід для Наукової бібліотеки: всіх здобувачів вищої освіти 1 курсу необхідно зустріти, зареєструвати, навчити користуватися бібліотекою та повною мірою використовувати її потенціал. Наразі впевнено можна звітувати, що студенти 1 курсу всіх факультетів Університету охоплені бібліотечним обслуговуванням близько 100 відсотків. Кожен користувач отримав єдину картку читача та комплект навчальної, навчально-методичної літератури. Автоматизований облік видачі документів дозволяє уникнути черг на абонементах і забезпечував оперативну книговидачу, адже від комфортності обслуговування залежить позитивне враження та бажання відвідувати Наукову бібліотеку  протягом усіх років навчання в університеті.

Система вищої освіти передбачає самостійну роботу студентів, ефективність якої залежить від інформаційної грамотності особистості. Протягом «Місячника першокурсника», для оволодіння теоретичними знаннями і формування практичних навичок роботи з сервісами Наукової бібліотеки, фахівці книгозбірні проводять студентам 1 курсів усіх факультетів університету заняття з основ інформаційно-цифрової компетентності, раціонального пошуку інформації, а також культурно-освітні та пізнавально-інформаційні медіа заходи: «Навчись легко вчитися», «Академічна доброчесність – запорука якості освіти» тощо.

Першокурсники всіх факультетів Університету мають можливість не тільки познайомитися в Науковій бібліотеці з інформаційними можливостями книжкових виставок «Тобі, першокурснику!», «Знання – це сила, сила – це знання», «На світі тисячі професій – одна із них твоя!»,  а й представленими різноманітними корисними порадами (як організувати свій час, конспектувати лекції, боротися зі стресом і успішно складати іспити та ін.).

У рамках «Місячника першокурсника» проходять ознайомчі екскурсії з Науковою бібліотекою, до яких долучилися студенти академічних груп 1 курсу факультетів: управління торговельно-підприємницької та митної діяльності; енергетики, цифрових та комп’ютерних технологій; ветеринарної медицини; технологій тваринництва.

Колектив Наукової  бібліотеки створює атмосферу довіри і дружнього ставлення до першокурсників, адже книгозбірня має стати їх надійним супутником в океані знань, на шляху здобування вищої освіти.