НАУКОВИЙ ПОШУК ДОЛАЄ КОРДОНИ!

Аспірант Карлова університету (Charles University) з м. Прага (Чехія) Захарій Крамер (Zachary J. Kramer) у пошуках відповідей на актуальні питання, які розглядаються в його дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії, завітав до Державного біотехнологічного університету для консультацій та експертних оцінок фахівців.

Карлів університет був заснований у 1348 році, що робить його одним з найстаріших університетів світу. Але він також відомий як сучасний, динамічний вищий навчальний заклад, який входить до 2% найкращих університетів світу.

Під час консультацій аспіранта з д.е.н. професором В.М. Онегіною обговорювалися питання розвитку експортного потенціалу агропродовольчого виробництва в Україні, у тому числі, такі: чому Україна досягла особливого успіху в розширенні експорту сільськогосподарської продукції до ЄС порівняно з іншими секторами торгівлі; чи є таке зростання стійким, враховуючи демографічні обмеження в сільській місцевості в Україні, а також заходи стосовно захисту внутрішнього аграрного ринку ЄС; які перспективи для України збільшити частку сільськогосподарських товарів з високою доданою вартістю в структурі експорту; які перспективи розвитку виробництва органічної продукції в Україні та її експорту? Такі консультації дають змогу поглянути на сторонні оцінки тенденцій розвитку національної економіки та її аграрного сектора, сприяють розвитку міжнародної співпраці.