ОСВІТА ЗДОБУВАЧА: ВІД ТЕОРІЇ ДО ПРАКТИКИ

Партнерство з підприємствами та організаціями, які є потенційними роботодавцями для молодих спеціалістів, набуває все більшого поширення на факультеті економічних відносин та фінансів Державного біотехнологічного університету. Одним із напрямів реалізації інтегрованого навчання на кафедрі обліку, аудиту та оподаткування є виїзні практичні заняття, бінарні заняття, засідання круглих столів які практично втілюють інтегральну технологію і є нестандартною формою навчання з реалізації міжпредметних зв’язків. Такі різноманітні види занять розвивають аналітичні можливості, мають великий виховний потенціал, допомагають застосовувати вже сформовані навички та вміння на практиці. Цей вид діяльності викликає високу мотивацію, стимулює творчий пошук.

25 листопада 2021 року було проведено засідання круглого столу «ОСВІТА ЗДОБУВАЧА: ВІД ТЕОРІЇ ДО ПРАКТИКИ» за участю професора М.І. Беленкової, професора Т.Г. Маренич, доцента І. Рагуліної, доцента О.А. Луценко, регіонального менеджера Східного департаменту по роботі з IT-клієнтами UKRSIBBANK BNP С. Шарія, провідного фахівця групи по роботі з персоналом у Східному регіоні UKRSIBBANK Н. Борисової, здобувачів факультету економічних відносин та фінансів.

Сама  ідея  проведення  круглого  столу  виникла  як  результат  співпраці університету з UKRSIBBANK BNP PARIBAS GROUP. Знайомство  здобувачів з  професіоналами,  цікаві  думки,  дивовижне порозуміння  у  професійних  питання,  корисні  поради  – невеликий  перелік програмних  результатів. Мета зустрічі – створити умови для вмотивованого практичного застосування знань, навичок і вмінь, розвитку аналітичних здібностей здобувачів та їх креативності.

Учасники обговорили особливості короткострокового і довгострокового кредитування суб’єктів підприємництва, організацію процесу кредитування юридичних та фізичних осіб в умовах пандемії.  Здобувачі дізналися про з основи корпоративної та соціальної відповідальності банку, інформаційну безпеку (один із пріоритетів стратегії розвитку UKRSIBBANK), про нагороди та рейтинги банку тощо.

Особливу увагу було приділено питанню проходження здобувачами практики та стажування на базі UKRSIBBANK BNP PARIBAS GROUР, щоб у подальшому вони стали висококваліфікованими фахівцями, були конкурентоспроможними на ринку праці, отримували належну фінансову винагороду та моральне задоволення від роботи.

Також змістовною була інформація щодо особливостей працевлаштування в UKRSIBBANK BNP PARIBAS GROUP, можливостей кар’єрного зростання.

Учасниками круглого столу було ухвалено рішення щодо необхідності зміцнення співпраці Державного біотехнологічного університету та UKRSIBBANK BNP PARIBAS GROUP у процесі розробки освітньо-професійних та навчальних програм, програм проходження виробничих практик, що дозволять підвищити якість підготовки випускників університету.

Щиро дякуємо всім учасникам круглого столу за цікаві виступи та участь у дискусії і бажаємо подальшої плідної співпраці в напрямі поєднання науки та практики!

Марія Беленкова професор,

Ірина Рагуліна доцент

кафедри обліку, аудиту та оподаткування