ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО ДЕРЖАВНОГО БІОТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ З КОМПАНІЄЮ EXOGENICA LLC

7 грудня 2021 року підписано Меморандум про майбутнє співробітництво Державного біотехнологічного університету з компанією Exogenica LLC у сфері всебічного впровадження цифрових і безпілотних технологій у сільське та лісове господарство і переходу на новий рівень точного землеробства.

Основними виробничими напрямами діяльності компанії є розробка еволюційних рішень щодо  внесення препаратів на полі, розробка оптимальних рішень для точного землеробства, а також розробки для забезпечення автономного землеробства, «розумного» поля, захисту рослин та транспортних вантажів та ін.

Компанію Exogenica LLC представляли директор з розвитку Костянтин Сагірова та фінансовий директор Олександр Толмачов. В ході зустрічі директорів компанії з в.о. ректора Русланом Тихонченком та головою вченої ради університету Андрієм Одарченком було опрацьовано низку питань щодо співпраці в освітній, науковій та господарській сферах між Exogenica LLC та Державним біотехнологічним університетом, а також щодо можливостей залучення компанії до університетського технопарку «Біотех».