ПРОВЕДЕНО ПОЗАЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ РЕКТОРАТУ

8 листопада 2021 року проведено позачергове засідання ректорату у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2021 р. № 1096 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236”. Одним з головних питань було поставлено проблеми та перспективи фінансування Університету. В своїй доповіді Андрій Миколайович наголосив на необхідності створення в Університеті найкращого інвестиційного «клімату», який дозволятиме Державному біотехнологічному університету доєднатись до Програми з удосконалення якості освіти за основними напрямами: модернізація закладів вищої освіти, обладнання лабораторій, розвиток інфраструктури та ін. Андрій Миколайович в своїй доповіді відзначив, що одержувачем кредитних ресурсів, звичайно, є держава, але слід формувати реальні проєктні можливості для отримання хоча б від 10 до 20 млн грн для розвитку Державного біотехнологічного університету. Ректоратом підтримано пропозицію необхідності звернення до всього колективу Університету щодо розробки проєктів, пов’язаних з цифровізацією та посиленням цифрової спроможності, покращенням матеріально-технічної бази та обладнанням лабораторій Університету з розумінням подальшої реалізації цих проєктів та залученням максимально можливих інвестицій. Андрій Миколайович відзначив й про інші напрями фінансового розвитку Університету, зокрема, повідомив про подане клопотання щодо надання субвенції в розмірі 200 млн грн на капітальний ремонт для Університету, перший етап якого вже пройдено і, наразі, відбується процедура погодження за наступними етапами. Крім того Андрій Миколайович повідомив приємну новину про хід вирішення фінансових питань щодо компенсації 4-5 млн грн різниці за комунальними тарифами.

Одним з питань порядку денного, яке також стосується фінансового забезпечення діяльності Університету, було питання про існуючу дебіторську заборгованість. Андрій Миколайович наголосив на необхідності постійної комунікації директорів інститутів, деканів, завідувачів кафедр та студентів, зокрема, за питаннями щодо оплати за навчання студентів та за проживання в гуртожитках, які  необхідно якнайшвидше довести до студентів та вирішити з головною метою – забезпечити своєчасну виплату заробітної плати та покриття всіх фінансових зобов’язань для утримання Університету.

На ректораті порушувались питання щодо комерціалізації наукових результатів, як одного з інструментів фінансового забезпечення Університету. Так, Андрій Миколайович Одарченко та Валерій Михайлович Михайлов відзначили важливість формування наукових тем із залученням студентів та НПП в рамках курсового, дипломного проектування, дисертаційних досліджень, наукових проєктів тощо, які матимуть зв’язок з виробництвом, продажем ліцензій, запровадженням у реальний бізнес на вигідних умовах тощо.

Як одне з найважливіших сьогоднішніх питань в Університеті до порядку денного позачергового засідання ректорату внесені кадрові питання, зокрема, щодо особливостей переведення до Державного біотехнологічного університету працівників та пошуку рішень щодо недопущення скорочень при існуючій реорганізації, а також щодо стану та особливостей реалізації процедур обов’язкового щеплення  співробітників Університету проти COVID-19. Керівництво Університету закликає всіх співробітників захистити себе і своє здоров’я – вакцинуватись й тим самим забезпечити можливість повернення до звичайного освітнього процесу в Університеті!

Наприкінці засідання Андрій Миколайович Одарченко звернувся до представників ректорату щодо необхідності постійного донесення всієї важливої інформації від керівництва Університету до викладачів, наголосив на актуалізації постійної та результативної комунікації між керівництвом, викладачами та студентами, а також закликав всіх співробітників до активної співпраці на засадах системності, комплексності та справедливості, закликав до дій і наголосив на необхідності залучення всього можливого інструментарію в такий складний для освіти час з метою спільного забезпечення розвитку нашого Університету та досягнення європейського рівня.