РИНОК ПРАЦІ: СУЧАСНІ ВИКЛИКИ

29 жовтня 2021 року в онлайн-форматі відбувся круглий стіл на тему: «Україна 4.0. Дослідження соціально-економічних змін та прогнозування потреб в професійних кваліфікаціях з цифровими навичками».

У роботі круглого столу взяли участь декан факультету менеджменту, адміністрування та права д.ю.н., проф. Москаленко О.В. і завідувач кафедри земельного та аграрного права д.ю.н., проф. Колєснік Т.В.

Модератором заходу виступив Харківський обласний центр зайнятості. Мета проєкту «Україна 4.0» –  дослідження основних аспектів роботизації та комп’ютеризації в сучасних умовах розвитку ринку праці.

Віталіна БАБЕНКО, д.е.н., проф., презентувала проєкт «Україна 4.0. Форсайт соціально-економічних змін та розробка методики для прогнозування професійних кваліфікацій з цифровими навичками».

В обговоренні взяли участь роботодавці агропромислового сектору Харківського, Дергачівського, Богодухівського та ін. районів. Кожен з них поділився  власними напрацюваннями щодо впровадження сучасних приладів (дронів, джипіес навігаторів та ін.) з метою  автоматизації, комп’ютеризації та роботизації технологічних процесів. Також було акцентовано увагу на підготовці молодих спеціалістів для роботи в даному секторі, які повинні відповідати сучасним викликам та соціально-економічним змінам в суспільстві.