Співпраця Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області та Державного біотехнологічного університету

У межах співпраці в період з 22.01.2024 по 25.02.2024 Сектором з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області проведена навчально-виробнича практика зі здобувачами освіти спеціальності 081 Право факультету менеджменту, адміністрування та права ДБТУ.

Студентів ознайомили із загальними принципами та механізмами запобігання проявам корупції, зокрема:

  • проведені лекції та доведені закони, якими визначаються основні напрями діяльності держави у сфері протидії корупції та її проявам, встановлюється відповідальність за вчинення корупційних або пов’язаних із корупцією правопорушень;
  • розглянуто тему конфлікту інтересів, поняття, види, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів;
  • розглянуто теми декларування та особливостей декларування в період воєнного стану;
  • проведені лекції та дискусії з питань захисту викривачів. Визначені поняття викривача та повідомлення інформації про можливі факти корупційних або пов’язаних із корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції». Обговорено важливість прав та гарантій захисту викривачів. Доведено, що права та гарантії викривача визначаються не лише Законом України «Про запобігання корупції», а й іншими нормативно-правовими актами.

Завершальним етапом навчально-виробничої практики стала участь студентів у підсумковій конференції, під час якої вони відзвітували про виконані завдання та поділилися враженнями.