СПІВПРАЦЯ КАФЕДРИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ МАШИН З УКРАЇНСЬКОЮ ПРОМИСЛОВОЮ ЕНЕРГЕТИЧНОЮ КОМПАНІЄЮ

Кафедра сільськогосподарських машин Державного біотехнологічного університету співпрацює з компанією «УПЕК» (Українська промислова енергетична компанія) з 2015 р.

На базі кафедри створений інноваційний освітній кластер «Агротехніка», де представлені зразки сільськогосподарських машин та їх робочих органів, які виготовляються на виробничому підприємстві УПЕК «Лозівські машини».

«Лозівські машини» – це сучасна сільгосптехніка, яка представлена широкою гамою енергоефективних та інноваційних грунтообробних і посівних агрегатів

21 жовтня 2021 року на базі експериментального цеху підприємства «Лозівські машини» відбулася зустріч співробітників кафедри сільськогосподарських машин з головним конструктором Гриненком Олексієм Анатолійовичем, який представив зразки нової продукції «Лозівських машин». Біля кожної представленої машини відбулася бесіда стосовно особливостей конструкції, експлуатаційних показників роботи та застосування в сучасних технологіях виробництва продукції рослинництва.

Отриману інформацію викладачі кафедри на заняттях доведуть до студентів спеціальності 208 «Агроінженерія» і 133 «Галузеве машинобудування».

Валерій ПАСТУХОВ,
завідувач кафедри сільськогосподарських машин