УЧАСТЬ КАФЕДРИ УПРАВЛІННЯ ЗЕМЕЛЬНИМИ РЕСУРСАМИ ТА КАДАСТРУ У СЕМІНАРІ «ДІГІТАЛІЗАЦІЯ ПРОЕКТІВ РОЗПАЮВАННЯ КОЛЕКТИВНИХ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ЗЕМЕЛЬ: НА ШЛЯХУ ДО ПРОЗОРОГО УПРАВЛІННЯ ЗЕМЛЯМИ»

27 січня 2022 року кафедра управління земельними ресурсами та кадастру Державного біотехнологічного університету прийняла участь у семінарі «Дігіталізація проектів розпаювання колективних сільськогосподарських земель: на шляху до прозорого управління землями», який було проведено на базі Національного університету біоресурсів і природокористування.

У ході семінару відбулася презентація й обговорення проєкту цифровізації планів розпаювання колективних сільськогосподарських підприємств, оприлюднених на публічній кадастровій карті. Даний проєкт здійснювався у рамках програми «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні», що фінансується ЄС та Світовим Банком.

Не дивлячись на ту обставину, що розпаювання земель було закінчено ще у 90-х роках минулого століття, проте залишається ряд питань, які потребують вирішення. Дані питання пов’язані саме з інформаційним наповненням публічної кадастрової карти України достовірною і неупередженою інформацією.

Кожен пересічний громадян має право вільного доступу до інформації що стосується земельних ділянок різних форм власності. Дану інформацію можуть використовувати у своїй діяльності землевпорядники й оцінювачі землі та іншого майна. Також дана інформація є корисною і для викладачів, які задіяні у процесі підготовки здобувачів вищої освіти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій».