Відбулась І Всеукраїнська інтернет-конференція «Сервісна інженерія та нові матеріали в машинобудуванні»

Захід пройшов 10-11 лютого та зібрав представників 7 провідних національних та державних університетів України.

Інтернет-конференція організована факультетом мехатроніки та інжинірингу на кафедрі сервісної інженерії та технології матеріалів в машинобудуванні імені О.І. Сідашенка.

Метою проведення заходу фахового спрямування було підвищення якості підготовки фахівців для аграрного кластеру, заохочення студентської молоді до наукової діяльності: проведення теоретичних, експериментальних досліджень в галузі сервісної інженерії та розробки нових матеріалів. Подібні науково-практичні заходи допомагають творчій молоді, громадсько-активній частині студентства набувати практичних навичок творчої інноваційної діяльності та продуктивного наукового пошуку.

Одним із важливих напрямків розвитку вітчизняного АПК є формування повноцінного молодіжного інтелектуального потенціалу для втілення в життя прогресивних напрямків розвитку аграрного сектору економіки України. Визначальними у цьому процесі мусять стати підвищення освітнього рівня та створення можливостей для якнайповнішого розкриття талантів молодих учених. Тому до участі у першій всеукраїнській інтернет-конференції «Сервісна інженерія та нові матеріали в машинобудуванні», яка проводилася в нашому університеті, долучилися понад 50 студентів та аспірантів, а також 38 науково-педагогічних працівників, керівників студентських наукових робіт з 7 провідних національних та державних університетів України та ВСП «Немішаївський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України». Робота першої інтернет-конференції проходила онлайн. Крім нашого університету в роботі конференції брали участь та надіслали електронні варіанти тез своїх доповідей учасники з таких провідних закладів вищої освіти, як Національний університет біоресурсів і природокористування України; Східноукраїнський національний університет ім. Володимира Даля; Національний фармацевтичний університет; Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»; Центральноукраїнський національний технічний університет та Український державний університет залізничного транспорту.

Для своїх досліджень, учасники форуму вибрали теми, пов’язані з удосконаленням існуючих механізмів і машин, зміцнення робочих поверхонь деталей, розробкою нових матеріалів і технологій для сучасного машинобудування. Слід також зазначити, що більшість з представлених на конференцію доповідей базуються на матеріалах студентських наукових робіт, які будуть представлені на Всеукраїнських конкурсах СНР різного фахового спрямування у 2022 році.

За результатами роботи конференції члени організаційного комітету конференції, доценти кафедри СІ ТММБ О.Д. Мартиненко та О.В. Тіхонов сформували електронне видання: СЕРВІСНА ІНЖЕНЕРІЯ ТА НОВІ МАТЕРІАЛИ В МАШИНОБУДУВАННІ [Електронний ресурс]: матеріали першої Всеукраїнської інтернет-конференції, 10-11 лютого 2022р. – Електронні текстові дані. – Харків: Державний біотехнологічний університет, 2022.  89с.– 

Режим доступу вільний.